Mesleki Çalışmalarını İl Dışında Alacaklar Okul Seçimini Nasıl Yapacak?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenler 2024 Yılı Mesleki Çalışmalarını, istedikleri il ve ilçelerde yapabilecekler. Peki farklı il veya ilçede yapmak isteyen öğretmenlerin, ne yapması gerekmektedir?
İşte Detaylar!
 Bulunduğu ilin dışında mesleki çalışmalara katılacak öğretmenler mesleki çalışmaya katılacağı il/ilçe bilgilerini 20 Mayıs-2 Haziran 2024 tarihleri arasında "https://veri.meb.gov.tr/" adresinde ilgili forma işleyecekler.
Görev aldıkları yerden farklı bir ilde semineri almak isteyenlerin seminerleri alacağı okullar ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenecek.
İl/ilçe milli eğitim müdürlükleri kendilerinin sorumluluk alanında mesleki çalışma yapmak isteyen öğretmenlerin taleplerini 3-5 Haziran 2024 tarihlerinde MEBBİS Modülü üzerinden alacaklar ve mesleki çalışmanın yapılacağı okul/kurum ve çalışmaya katılacak öğretmenlerin planlamasını (il dışından gelecek öğretmenlerin mesleki çalışmaya katılacağı okulun belirlenmesinde öğretmenin görev yaptığı eğitim kurumu ile aynı kademe ve derecede olmasına dikkat ederek) en geç 15 Haziran 2024 tarihine kadar sonuçlandırıp duyuracaklar.
Mesleki çalışma döneminde okul öncesi ve sınıf öğretmenleri mesleki çalışmalarını görev yaptıkları ya da ilişkilendirdikleri okullarda zümreler halinde yapacak.
Ancak il dışı talepleri nedeniyle öğretmen sayısı 5'in altında kalan veya toplam sayısı 5'in altında olan eğitim kurumlarındaki öğretmenler mesleki çalışmalarını il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılacak planlama doğrultusunda farklı okul/ kurumlarda gerçekleştirebilecekler.
Alanında program değişikliği olan diğer alan öğretmenleri mesleki çalışmalarını eğitim bölgesi düzeyinde veya il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılacak planlama doğrultusunda belirlenecek eğitim kurumlarında zümreler bazında yapacaklar.
Görev yaptığı okul dışında mesleki çalışmasını tamamlayan öğretmenlerin mesleki çalışmaya katılım durumları kadrolarının bulunduğu okula yazılı olarak bildirilecektir.

 

Kaynak: meb.okuloncesi.mevzuat

Edip Gündüz

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak