Mesleki Çalışmalarda Tüm Öğretmenlerin Doldurulacağı Ek-1 ve Ek-2 Formlar

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Mesleki Çalışmalarda Tüm Öğretmenlerin Doldurulacağı Ek-1 ve Ek-2 Formlar (Doldurulmuş)
TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ ORTAK METNİ İNCELEME FORMU EK-1
•    Bu form, öğretmenlerimizin tamamı tarafından Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ortak metninin değerlendirilmesi amacıyla tasarlanmıştır.
•    Bu form, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ortak metninin değerlendirmesi yapıldıktan sonra mesleki çalışmanın yapıldığı okul/eğitim kurumu öğretmenlerinin ortak görüşü olarak doldurulacaktır.
•    Formda yer alan değerlendirmeler 26 Haziran 2024 tarihi mesai bitimine kadar mesleki çalışmanın yapıldığı okul/eğitim kurumu zümre başkanı koordinesinde veri.meb.gov.tr adresine işlenecektir.


TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ ORTAK METİN İNCELEME FORMU
Öğretmen Bilgileri (T.C. Kimlik Numarası, Adı, Soyadı, Branşı)    
TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ ORTAK METNİNE İLİŞKİN BÖLÜMLER


1    Öğretim Programlarının Perspektifi ve Genel
Amaçları Ortak metinde belirtilen öğretim programlarının perspektifi ve genel amaçları bölümlerinde önemli gördüğünüz hususlar nelerdir?

Lütfen kısaca belirtiniz.
    


2    Öğrenci Profili Programın hedeflediği öğrenci profili nedir? Programın ön gördüğü öğrenci profiline ilişkin en çok önemsediğiniz üç hedef ne olabilir?
Lütfen özet hâlinde belirtiniz.
    

3    Öğrenme-Öğretme Süreç Bileşenleri
    A. Kavramsal Beceriler Programda kavramsal beceriler nasıl ele alınmaktadır? Lütfen özet hâlinde yazınız.
    
    B. Eğilimler Eğilimler bölümünde belirtilen hususlardan öğrencilerinizde en sık hangilerini gözlemlediğinizi birkaç cümle ile belirtiniz.
    
    
C. Öğrenme Çıktısı    

Önceki programlarda “kazanım” yaklaşımı kullanılırken Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde “öğrenme çıktısı” yaklaşımı benimsenmiştir. Kazanım yaklaşımı ile öğrenme çıktısı arasındaki temel farklılıkları kısaca özetleyiniz.
    
 


4    Programlar Arası Bileşenler
    A. Sosyal-Duygusal Öğrenme Becerileri (SDB)    Sosyal-duygusal öğrenme becerilerinin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde yer almasının öğrencilerin gelişimi açısından en önemli
katkıları sizce ne olabilir? Lütfen özet hâlinde belirtiniz.
    
    B. Erdem-Değer- Eylem Modeli    Erdem-Değer-Eylem Modeli’nin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde yer almasının öğrencilerin gelişimi açısından sizce en önemli katkısı nedir? Lütfen kısaca belirtiniz.
    
    C. Sistem
Okuryazarlığı    Sistem okuryazarlığının Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde nasıl işlendiğine dair değerlendirmeleriniz nelerdir? Lütfen özet hâlinde
belirtiniz.
    

5    Öğrenme Kanıtları (Ölçme ve Değerlendirme)    Ölçme    ve    değerlendirme    yaklaşımlarını    önceki    programlarla
karşılaştırınız.    Türkiye    Yüzyılı    Maarif    Modeli’nde    ölçme    ve değerlendirme uygulamalarının farklı yönlerini özet hâlinde belirtiniz.
    

6    Öğretme-Öğrenme Yaşantıları        (Ön Değerlendirme,    Köprü Kurma, Öğretme-Öğrenme
Uygulamaları)    Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde öğretme-öğrenme yaşantıları kısmının dersin işlenişine sağlayacağı katkılar sizce neler olabilir? Kısaca belirtiniz.
    


7    Farklılaştırma    Farklılaştırma türlerini tartışınız. Dersin işlenişinde zenginleştirme ve/veya destekleme gerektirecek durumların neler olabileceğini özet
hâlinde belirtiniz.
    


8    Okul Temelli Planlama    Yeni programda okul temelli planlama yapma imkânı bulunmaktadır.
İlgili bölümde yapılan açıklamaları inceleyerek eğitim kurumu düzeyinde yapılabilecek birkaç örneği paylaşınız.
    

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber