Virüsün Ciğerlere İnmesini Önleyen Yöntem

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bir seneden fazla süredir tüm dünyayı etkisi altına alan korona salgını, biteceğine tam aksine daha fazla artarak devam etmekte.
Çoğu insan için COVID-19 enfeksiyonu hafif semptomlar anlamına gelir. Ancak gerçekten hastalanan küçük bir yüzde için nefes darlığı enfeksiyonun en yaygın belirtilerindendir.

Nefes almada sorun devam ederse, enfeksiyon kapmış akciğerler birisini hastaneye götürebilir. 

İnsanlar evlerinde karantinaya almaya devam ederken, akciğerlerini olası bir enfeksiyona hazırlamaya yardımcı olabilecek üç numara var. 

"COVID-19'un akciğerlerde yapacağı en önemli şey, akciğerlerde iltihaplanmaya neden olması ve iltihaplanmanın, normalde havadan oksijen çıkarmak için kullandığımız hava keselerini sıvıların doldurmasına neden olmasıdır" "Bu nedenle, kötü bir zatürre vakanız olduğunda, akciğerlere oksijen gitmekte zorlanacak ve nefes darlığı hissedeceksiniz. 

Evde yapacağınız basit yöntem sayesinde, virüs henüz boğazınızdayken, ciğere inmesine engel olabilirsiniz. 

Virüsün ciğere inmemesi için bir tencereye biraz su koyun üzerine sudan fazla doğal ev yapımı elma sirkesi ekleyin kaynatın başınıza tam kapanacak şekilde bez örtün. Sirkenin buğusunu içinize burnunuza iyice çekin, virüs bu sayede sıcak buhar ve sirke sayesinde etkisiz kalacaktır. Öksürüğünüz varsa eğer kesecektir .Günde iki defa yapmanız yeterli olacaktır . Ayrıca beslenme olarak bol miktarda C vitamini almalısınız. Soğuk algınlığına iyi gelen, sarımsak, zencefil tarzı besinlerden, çay yaparak gün içerisinde bolca tüketmelisiniz

Ayrıca temiz havayı ciğerlerinize çekmekte bir diğer faydalı durumdur. Eğer virüs ciğerinize inmişse, bu durumda sırt üstü yatmaktansa, yüz üstü karnınızın üstüne yatmakta ciğerlerinizi rahatlatacaktır

Alıntı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak