Uyku Terörü Nedir? Uyku Terörü Nasıl Bir Hastalıktır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Uyku terörü, uyku sırasında istenmeyen bir davranış veya deneyim olan parasomni olarak sınıflandırılır . Uyku terörleri bir uyarılma bozukluğudur, yani hızlı olmayan göz hareketi (NREM) uykusunun en derin aşaması olan N3 uykusu sırasında ortaya çıkarlar. Başka bir NREM bozukluğu, uyku terörü ile birlikte ortaya çıkabilen uyurgezerliktir.
Gece terörü nörolojik bir rahatsızlık mıdır?
Nadiren de olsa yetişkinlerde gece terörü görülebilir . Bu, daha fazla çalışma ve araştırma gerektiren altta yatan nörolojik bozuklukların göstergesi olabilir.
Gece terörüne ne sebep olur?
Gece terörü, bir kişinin korku içinde uykudan hızla uyandığı bir uyku bozukluğudur. Nedeni bilinmemekle birlikte gece terörü genellikle ateş, uykusuzluk veya duygusal gerilim, stres veya çatışma dönemleri tarafından tetiklenir .

Gece terörü nadir görülen bir rahatsızlık mıdır?
Gece terörü nispeten nadirdir - çocukların sadece %3-6'sında görülürken, hemen hemen her çocuk ara sıra kabus görür. Gece terörü genellikle 4 ila 12 yaş arasındaki çocuklarda görülür, ancak 18 aylık bebeklerde de bildirilmiştir. Erkek çocuklar arasında biraz daha yaygın görünüyorlar.
Gece terörü kimlerde görülür?
Uyku terörü çocukların neredeyse yüzde 40'ını ve yetişkinlerin çok daha küçük bir yüzdesini etkiler . Ne kadar korkutucu olursa olsun, uyku terörü genellikle endişe kaynağı değildir. Çoğu çocuk, gençlik yıllarında uyku terörünü aşar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak