Uçuk Neden Çıkar, Uçuk Nasıl Geçer?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Herpes, iki farklı ancak benzer virüslerden kaynaklanır: herpes simpleks virüs tip dudaklar, ağız, boğaz ve nadiren de gözleriniz üzerinde ve çevresinde yaralar oluşturabilir .

Uçuk, enfeksiyonlu bölgelerle ciltten cilde temastan. Herpes, gelip giden kaşıntılı, ağrılı kabarcıklara veya yaralara neden olur. Uçuk olan birçok insan yaraları fark etmez veya başka bir şeyle karıştırmaz, bu yüzden enfekte olduklarını bilmeyebilirler. Herhangi bir yaranız veya semptomunuz olmasa bile uçuğu yayabilirsiniz.

Uçuğun tedavisi yoktur, ancak ilaç semptomlarınızı hafifletebilir ve virüsü başkalarına verme şansınızı azaltabilir. Ve iyi haber şu ki, salgınlar genellikle zamanla daha az görülüyor ve herpes bazen rahatsız edici ve ağrılı olsa da tehlikeli değil. 

Uçuk nasıl olur?
Herpes, virüsü olan biriyle cilt temasından kolayca yayılır.

Bir uçuk yarasına dokunursanız ve ardından ellerinizi yıkamadan ağzınıza veya gözlerinize dokunursanız, uçuğu vücudunuzun diğer bölgelerine yayabilirsiniz. Bu yolla uçuğu başka birine de geçirebilirsiniz.

Uçuk, yaralar açık ve ıslak olduğunda en bulaşıcıdır çünkü uçuk kabarcıklarından gelen sıvı virüsü kolayca yayar. Ancak uçuk, herhangi bir yara olmadığında ve cildiniz tamamen normal göründüğünde "dökülüp" başkalarına da geçebilir.

Çoğu insan herhangi bir yarası olmayan birinden uçuk alır. Vücudunuzda herhangi bir belirti vermeden yıllarca yaşayabilir, bu yüzden ne zaman ve nasıl aldığınızı kesin olarak bilmek gerçekten zordur. Bu yüzden pek çok insanda uçuk var - bu oldukça sinsi bir enfeksiyon.

Şişliği azaltmak için soğuk kompres de kullanabilirsiniz . 

Sıcak kompres
Mısır nişastası ezmesi

Sarımsak

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak