Sivilceye Ne İyi Gelir? Sivilce Nasıl Geçer ?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sivilce insanların büyük bir çoğunluğunun derdidir. Hiç ummadığınız bir anda özellikle yüz bölgesinde beliren bir kızarıklık ile başlayan bu dert, hem görsel olarak hem de bazen can acıtacak derecede sorun teşkil edebiliyor. Bir çok insan bu sorunun nasıl çözüleceğinin yollarını arıyor. biz de szie bu yazımızda sivilce nasıl geçer ve sivilceye ne iyi gelir konusunda pratik çözümler hazırladık

Limonla Sivilce Geçirme 
 

Limon içerisinde ki güçlü asit ve C vitamini değeri yüksek olmasından ötürü güneş lekelerini bile geçirecek güce sahiptir. Bir adet limonu ikiye bölüyoruz. çay altlığı gibi bir ufak kasenin içine limonu iyice sıkıyoruz. Daha sonra sıktığımız limon suyunu temiz olan cildimizde gezdiriyoruz. Limon suyunun daha iyi yüzümüze yapışmasını sağlamak için 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırabilirsiniz. 20 dakika kadar yüzümüzde limon maskesi yaptıktan sonra “soğuk” su ile yıkıyoruz. Soğuk su işin püf noktası yüzümüze şok etkisi yaparak limonunda gücüyle tıkalı gözenekleri açacak ve bakterileri güçsüz hale getirecektir.

Yediklerinize dikkat edin

Sivilcelerin en büyük dostu yağlı yiyeceklerdir. Cildiniz yağlı bir yapıya sahipse birde yağlı yiyecekler yüksek kalorili yiyecekler yerseniz bünyeniz tepkimeye girer sivilce oluşumunu arttırır.Bu yüzden yağlı yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor.

Elma sirkesi sivilce yöntemi
Elma sirkesinin içeriğinde ki güçlü asidik özelliği iltihaplar için faydalıdır. Ancak fazla kullanımı cildi tahriş edebilir dikkat edilmesi gerekiyor. Bir pamuğa elma sirkesi döküp sivilcenin üzerinde her gezdirdiğimizde pamuğun farklı yüzeylerini değdirmeye çalışamlım. Günde 3 kere 2’şer dakika elma sireksi ile sivilceye müdahale ederseniz sivilcenin geçtiğini göreceksiniz.

Aloe Vera Sivilce Etkisi , Aloe Vera Yöntemi

Aloe Vera bitkisi nerdeyse her derda devadır. Öyle ki eskiden kabile yaşamları zamanlarından insanlar vücutlarında oluşan her türlü yaranın hızlı iyileşmesi için bu bitkinin özünü sürerlermiş. İçeriğinde ki sıvı gibi olan jel tam bir antibiyotik etkisi içerir. Bir çok iyileştirme kremlerinde aloe vera katkılı yazısı işte bu yüzdendir. Sivilce için sadece bir aloe vera yaprağını kesip içeriğinde bulunan jeli sivilce üstünde 1 dakika gezdirmek yeterlidir. Daha sonra 10 dakika jelin kurumasını bekleyin ve soğuk su ile yıkayın gün içerisinde 3-4 kere bunu tekrarlarsanız faydasını göreceksiniz.

Akne veya diğer adıyla Sivilce genelde ergenlik döneminde görülen bir deri hastalığıdır. Ancak her yaşta sivilce ile karşılaşmak mümkün. Özellikle yüzde çıkan sivilce , boyunda çıkan sivilce , sırtta çıkan sivilce bunlar arasında en yaygın olarak görülenlerdir.

Sivilce kıl köklerinin ve aynı katmanda yer alan yağ bezelerinin tıkanması veya bir şekilde iltihap kapmasıyla ortaya çıkan cilt durumudur.

Sivilce nasıl geçer?
Sivilce nasıl geçer? Sivilceye ne iyi gelir? konu başlığında belirttiğimiz üzere sivilceleri geçirmek için bir çok yöntem vardır. Kesin çözüm için elbette tıbbi destek almak olacaktır.

Sizler için evde en basit şekilde sivilcelere nasıl müdahale edebilirsiniz evde sivilce nasıl geçirilir? sorusuna cevap vermek için basit yöntemleri derledik.

Yöntemlere geçmeden önce sivilcenin en büyük düşmanı hijyen ‘dir. Vücudumuzu ve özellikle ellerimizi yüzümüzü sık sık yıkamalı ve zararlı bakterilerden korumalıyız. Ellerimizi yüzümüze götürmemeliyiz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak