Oruç Tutunca Vücudunuzda Yaşananlar

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Oruç tutmak, kalori alımınızı azaltır ve vücudunuzu detoksifiye eder.
Oruç tutmanın arkasında yatan fikir,  günlük kalori tüketiminizde bir azalma olduğu için vücudun kendini detoksifiye ettiğini öne sürüyor. Bu da vücudunuzdaki kolesterol ve trigliserit seviyelerinde düşüşe neden olur. Son zamanlarda yapılan araştırmalar, bu yöntemin, enflamatuar hastalıkları olan hastalarda ( atopik dermatit gibi ) faydalarını, çok olumlu sonuçlar ve oruç dahil farklı diyet türlerini yaptıktan sonra önemli gelişmelerle araştırmaktadır.

Ayrıca cilt kanseri riskini de azaltabilir.
Oruç tutmanın etkileriyle ilgili diğer çalışmalar , cilt veya diğer kanser türlerinin riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini öne sürüyor . Görünüşe göre oruç tutmak kanser hücrelerinin yayılmasını azaltmaya da yardımcı olabilir. Ancak, bu araştırma şu anda yalnızca sıçanlar üzerinde yapılmıştır. Ancak cesaret verici sonuçlar sağladı çünkü bilim adamları hematopoetik kök hücrelerin (HSC) çoğaldığını gördüler  .

Komik bir adı olan bu hücreler, yeni kan hücrelerinin oluşturulmasından sorumlu olanlardır. Genel olarak daha fazla HSC ve kan hücresi olduğu gerçeği, uzun vadede bağışıklık sistemlerinin kanserle daha verimli bir şekilde savaşabileceği anlamına gelir. Bu araştırmanın sonuçlarını insanlara tahmin etmek için girişimlerde bulunuldu, ancak şimdiye kadar hiçbiri bilimsel topluluk tarafından desteklenen bir sonuca ulaşamadı.
Cilt orucu , son aylarda giderek daha fazla takipçi kazanan yeni bir trend. Bu uygulamanın ismini paylaşmanın yanı sıra diyet ya da yemekle pek ilgisi yoktur. Bunun yerine, günlük cilt bakımı rutininizde çok sayıda kimyasal içeren ürünü kullanmayı bırakmak ve birkaç gün veya hafta dinlenmesine izin vermektir. Cilt için bir çeşit detoks.

Bu temizleme yöntemini destekleyen teori, cildin kendi yağını ürettiği ve bu da doğal nem kaybını önlediği yönündedir. Bu uygulamayı destekleyecek hiçbir bilimsel kanıt olmamasına rağmen, birçok insan onu benimsemiştir. Ancak, açıklığa kavuşturmamız gereken bir şey var. Bu detoks döneminde kullanmayı bırakmamamız gereken tek şey - ya da bu konuda asla - güneş kremidir.

Oruç tutmanın sağlığınız için bu kadar çok faydası olabileceğini biliyor muydunuz? Daha önce cilt orucu olduğunu duymuş muydunuz? Bunlardan herhangi birini yapmayı denedin mi? Eğer öyleyse deneyiminiz ne oldu?

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-health/what-could-happen-to-your-skin-if-you-fast-800217/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak