Neden Burnun Tek Tarafı Tıkanır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bu duyguyu çoğumuz biliriz. Tıkanıksınız ve sinüs baskısı hissediyorsunuz; burnun tıkalı ama sadece bir tarafta. Ne kadar denerseniz deneyin, bu tek burun deliği tıkalı kalır. Bu biraz sıkıntı. Bunun nedeni nedir ve bu konuda ne yapılabilir?

Normal burun döngüsü nedir?
Burun döngünüz, günlük yaşam boyunca burnunuzda doğal olarak meydana gelen tıkanıklık ve tıkanıklık giderme döngüsüdür. Altta yatan mekanizma, burun boşlukları arasındaki kan akışındaki asimetri ile ilgilidir. Kan damarları bir burun deliğindeki hava akışını diğerine göre şişirebilir ve değiştirebilir. Bu döngü otonom sinir sisteminiz (ANS) tarafından kontrol edilir ve döngü başına yaklaşık 2 saat sürer. Nazal döngü düzgün çalıştığında, bunun olduğunu bile bilme ihtimaliniz yoktur.

Burnunuz tıkandığında bunun nedeni genellikle sinüslerinizdeki iltihaplı kan damarlarıdır. Bu kan damarları hastalık veya sinüs enfeksiyonu nedeniyle iltihaplanabilir. Burnunuzun bir tarafının tıkalı olması olgusuna, aşağıda inceleyeceğimiz bir dizi başka faktör neden olabilir.

Bir burun deliğinin tıkalı olmasının diğer olası nedenleri
Bir burun deliğinin tıkanmasına neden olabilecek bazı olası nedenler şunlardır:

Sezon sinüs sorunları
Ara sıra burun tıkanıklığı
Çevresel faktörlere duyarlılık
yan yatış
Gebeliğe bağlı hormon ve kilo değişiklikleri

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak