Koah, Bronşit, Öksürük İçin Çözüm Arayanlar? Kozalak Reçeli Size Göre

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kozalak reçeli
Astım
Koah
Bronşit
Balgam sökücü
Öksürük
Ve sigara kullananlar için çok şifalı
20 adet yeşil kozalak
2,5 lt su ile 1 saat kaynayacak
9 – 10 bardak şeker eklenecek pekmez kıvamı olana kadar kaynamaya devam ediyor 1 tatlı kaşığı limon tuzu ekleyip 10 dk kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz kozalaklarla beraber kavanozlara koyup sabah aç karnına 1 yemek kaşığı yenilecek
Kozalaklar yenmiyor tabiki özleşmesi için beraber konuluyor hemen tüketmeye başlayabilirsiniz

Çam Kozalağı Reçeli Nasıl Yapılır?

Çam kozalağı reçeli yapımı da oldukça basit olan bir reçeldir. Ancak bu reçeli yapmak için çam kozalaklarının toplandığı dönem önemlidir. Çam kozalakları mayıs ayı civarında toplanmalıdır. Toplanan çam kozalaklarının boyutlarının küçük olması da önemlidir. 30- 40 adet küçük çam kozalağı toplanır. Bir buçuk litre içme suyu ve bir buçuk kilogram toz şeker malzeme olarak hazırlanır.
Kozalaklar toplandıktan sonra öncelikle temizlenir. Önce kaynatılır, suyu süzülür. Bir buçuk litre su ile 30- 40 adet çam kozalağı bir saat kadar kaynatılır.

Kaynatılan kozalakların içine şeker ilave edilir ve kaynatmaya devam edilir. Kaynama esnasında tencerenin yüzeyinde oluşan köpükler tahta bir kaşık yardımıyla toparlanır. Bu işlem birkaç kez tekrar edilir. Reçel kıvamına gelene kadar dikkatle kaynatılan çam kozalakları reçel kıvamına geldikten sonra 5 dakika kadar limon suyu sıkıldıktan sonra tekrar kaynatılır. Böylece çam kozalaklarından meydana gelen kozalak reçeli hazırlanmış olur.

Kaynak: Karbonat

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak