Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Bağırsak geçirgen hastalığını daha önce duydunuz mu? Bağırsaklarımız ikinci beynimiz olarak vücudumuzda yer alan en önemli organlarımızın başında gelir. Bağırsakların vücudumuzda en önemli görevlerini ve insan vücudunda ne işe yaradığını şu şekilde kısaca bir açıklama: Bağırsak, gastrointestinal kanalın mide ile anüs arasındaki kısım. Bağırsaklar, insanlarda ve diğer memelilerde ince bağırsak ve kalın bağırsak olacak şekilde iki ana kısımdan oluşur. Vücudun gıdadan besinlerin çıkarımı ve emiliminden sorumlu kısmı bağırsaktır. Midenin görevi büyük oranda gıda moleküllerinin besinlere parçalamak iken, bağırsak bu besinlerin kana girmesini sağlar.
Gelelim "geçirgen bağırsak sendromunu tanımaya" Daha anlaşılır bir ifadeyle anlatmak gerekirse, eğer bağırsaklarınıza sürekli olarak alerjen maddeler temas ederse, bunun sonucunda bir stres ortaya çıkarsa, bağırsak bakterilerinin düzeni değişirse bağırsak hücreleri baskı altında kalmaya başlayabilir. Bunun sonucunda hücrelerin yapısı bozulabilir veya işlevleri azalabilir. Tüm bu problemlerse uzun vadede bağırsak duvarının geçirgenliğinin artmasına neden olabilir.Bağırsak hücreleri arasındaki sıkı bağlar filtre görevi görür. Bu şekilde oluşturulmuş filtreye benzer yapı, bağırsaklardan kana sadece besin öğeleri, su, vitamin-mineraller gibi yararlı bileşenlerin geçmesine izin verir. Bu sıkı bağların bozulması sonucunda Geçirgen Bağırsak Sendromu meydana gelmektedir.
Vücudunuzda tüm organlarınıza sahip çıkıp, onlara zarar verecek şeylerden uzak durup hepsine iyi bakarsanız daha sağlıklı ve daha uzun bir yaama sahip olursunuz.