Domuz Gribi Nedir? Domuz Gribi Belirtileri Nelerdir? Bu Belirtiler Sizde de Varsa Aman Dikkat!

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Domuz gribi ölümcül griplerin başında geliyor. Domuz gribi normal gripmiş gibi artık sürekli tekrarlıyan ve salgın haline gelen bir hastalık durumunda. 

Peki domuz gribini normal gripten ayırmak mümkün mü? 

Uzmanların açıklamalrına göre artık domuz gribiyle yaşamaya alışmalıyız. 

Domuz gribinin başlıca belirtileri ise

Domuz gribi hastalığı, yani H1N1 virüsünün sebep olduğu hastalığın belirtileri, normal mevsimsel grip gibi aynı özellikleri ve belirtileri taşıyor. 

Bu belirtileri şu şekilde sıralayabilir

Ateş,
Boğaz ağrısı,
Öksürük,
Vücut ağrıları,
Baş ağrısı,
Ateşe bağlı olarak üşüme en genel domuz gribi belirtilerindendir.

Bunların yanında vücutta yorgunluk ve bitkinlik, nadir olmakla beraber kusma ve ishal bu belirtilere eşlik eder. Kronik hastalığı olan insanlar veya vücut direnci düşük olan insanlar, mevsimsel gribi daha ağır geçirdiği gibi domuz gribi hastalığını da daha ağır bir şekilde geçirirler. Hastalığı daha ağır seyreden hastalarda farklı sonuçlar ortaya çıkabilir. Çeşitli organlarda iltihaplanmalar görülebilir. İltihabın en yaygın olarak görüldüğü organ akciğerdir. Akciğer enfeksiyonu, yani bilimsel adıyla pnömoni hastalığın ölümle sonuçlanmasına sebep olabilir. Bunun dışında astım hastalığı, H1N1 virüsü ile birleştiği zaman ileri düzey solunum yetmezliğine yol açarak yine hastalığın ölümle sonuçlanmasına sebep olabilir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber