DİKKAT! SEBZELERİ SAKIN SİRKELİ SUDA BEKLETMEYİN

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sebzeleri sirkeli suda bekletmek,” eski güzel günlerden” kalan çok yaygın bir uygulama. Sadece bizde değil, dünyada da ev hanımları arasında çok popüler. Neden “eski güzel günler” dedim: Eskiden tek derdimiz sebzedeki mikropları parazitleri temizlemekti. Bugün de amacınız buysa, sirke aradığınız şeydir.

Fakat bugün artık eski salgın hastalıkların devri geçti. Cüzzama frengiye penisilini “basıp” kökünü kuruttuğumuz güzel günler mazi oldu. Şimdi evellalah kansere, kemoterapötikleri, diyabete felce Parkinson’a da hapları “basıyoruz” ama köklerinin kuruduğu falan yok. Devir artık kronik hastalıklar devri. Artık mikroptan değil, kronik hastalıklardan sürünüyor ve ölüyoruz.

Sebzelerdeki pestisit ve herbisit (böcek ilacı ve ot ilacı) kalıntılarını daha güçlendirmek, daha da “etkili” hale getirmek isterseniz sirkede bekletin. Tabii hem böceğe hem kendi vücudunuza karşı! Zaten o yüzden tarım ilaçlarının kullanma kılavuzunda “asitli suyla karıştırın, alkali değil” diye yazıyor. Bu yolla sözü geçen zehirlerin %90’ını daha güçlü ve daha zararlı hale getirebilirsiniz.

Yok temizlemek istiyorsanız, litre başına 2 tatlı kaşığı karbonat erittiğiniz suda yarım saat bekletin. Yapraklı sebze ve otlardaki ilaçların tamamına yakını “alkali hidroliz” denen bir işleme uğrayarak parçalanacak ve yok olacaktır. Meyve kabuklarının da çok büyük kısmı temizlenecektir. İçine nüfuz edenler tabii ki var, ama sonuçta ilacın büyük kısmı kaybolacaktır. işlem bitince durulayın. Bir cihazınız var ve daha da alkali, pH:9 ve üstü su elde edebiliyorsanız silahınız daha da etkilidir.

Sirkeli suda bekletirseniz bunun tersi olacak, pestisitler daha dayanıklı, vücut tarafından temizlenmesi daha zor ve daha zararlı hale gelecek. EN AZINDAN BUNU YAPMAYIN! 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak