Çocukların Büyümesine Etki Eden Maddeler : İşte boy uzatan yiyecekler

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Her anne ve babanın en büyük arzusu çocuklarının sağlıklı bir şekilde büyümesidir. Bazı ebeveynler çocuklarının zayıf yada kısa boylu olmasından şikayetçidirler. 
Özellikle aileler çocuklarının kısa boylu olmasından korku duydukları için, küçük yaşta çocuklarının beslenme yolu sayesinde uzun boylu olmalarını isterler.
Bir çocuğun boyunun uzaması tabi ki beslenmeyle de alakalı bir durumdur ancak tek başına beslenme yeterli olamaz. Beslenmenin yanında çocukların spor faaliyetlerinde bulunmaları da gerekmektedir. 
Ailelerin unutmaması gereken bir diğer faktör ise genetik yapıdır.

Çocukluktan itibaren başlayan büyümenin bir çok etkeni vardır. Bunlardan ilki beslenmedir. Eğer bir çocuk bebeklikten itibaren sağlıklı beslenmişse büyümesi hızlı bir şekilde gerçekleşecek ve ulaşabileceği maksimum seviyeye ulaşacaktır. Bu maksimum seviye de bir başka etken olan genetik faktördür. Eğer genetiği uygunsa, çok uzun boylu olabilir. Değilse de kısa boylu olmaktan ne kadar iyi beslenirse beslensin kurtulamaz.

Beslenme ve genetiğin dışında büyümeye etki eden faktörlerden biri de spordur. Spor yapan bir n büyüme hızı artar ve ergenlik döneminde sportif faaliyetlerle beraber bedenin potansiyeli daha da genişleyerek ciddi oranda büyüme gerçekleşir. Bir başka etkenn yaşadığı ortamdır. Sakin, mutlu ve sıcak bir ortamda yetişen çocuk mutlu olacaktır ve bu bedenine iyi gelecektir. Aksi halde çocuk mutsuz olacak ve stres nedeniyle büyümesi zarar görecektir.

İşte boy uzatan yiyecekler...

  • Süt. Süt, içerdiği kalsiyum sayesinde kemiklerin büyümesi ve güçlenmesinde çok etkili olduğu kadar, boy uzamasına da yardımcı olur. ...
  • Süt ürünleri. ...
  • Tavuk eti ve balık. ...
  • Yumurta. ...
  • Muz. ...
  • Yulaf ezmesi. ...
  • Havuç ...
  • Kuruyemişler.

Bireyin iyi şekilde gelişebilmesi için genetiğinin uygun olması, çok iyi beslenebilmesi, spor yapması ve mutlu bir aile ortamında yetişmesi gerekmektedir. Bunlar sağlandığında en iyi büyüme kaçınılmaz olarak gerçekleşir.

Çocuklarınızın herşeyden önce sağlıklı bireyler olması önceliğiniz olsun. Çocuk ister uzun ister kısa olsun, bu tarz fiziksel etkenler ikinci planda kalmalı ve çocuğun hem fiziksel hemde psikolojik olarak sağlıklı bir birey olması mutluluğunu yaşamalısınız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak