Bu da bizim virüsümüz; AHLAKSIZLIK FIRSATÇILAR YİNE İŞ BAŞINDA

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Korona virüsünden kendisini korumak isteyen vatandaşlar virüsten koruyucu medikal ve kişisel temizlik malzemelerine hücum ederken, bu durumu fırsat bilenler; temel gıda maddeleri, koruyucu medikal malzemeler, temel hijyen ve temizlik malzemelerini FAHİŞ fiyatlardan satmaya başladı.

FIRSATÇILARIN İLK HEDEFİ MASKE VE ATEŞ ÖLÇERLER OLMUŞTU


Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüsün dünyaya yayılmaya başlamasıyla birlikte, virüsün korunması ve tespitinde kullanılan maske ve ateş ölçerleri gözüne kestiren fırsatçılar; ilk iş olarak eczanelerde ve medikal depolarda bulunan ürünleri topladılar. Daha sonra toplanan maske ve ateş ölçerleri fahiş fiyatlar üzerinden internet aracılığı ile satışa sunan fırsatçılar; kutusu 30 TL’ye satılan maskeleri 300 TL’ye, 50-100 TL arasında satılan ateş ölçerler ise özelliklerine göre 250-500 TL arasında satmaya başladılar.

EL DEZENFEKTANINA % 4 BİN ZAM


Korona virüsün Türkiye’de bir kişide görüldüğünün açıklanmasıyla birlikte fahiş fiyat artışı gözlenen ürünlerin başında el dezenfektanları yer aldı. Şubat ayının sonunda 42 liraya alınan 1 litrelik ürün, bugünlerde 50 mililitre olarak 90 liraya satılıyor. Yaşanan fiyat artışı yüzde 4 bin 185. İstanbul’da bir avukat, daha önce litresini 42 liraya aldığı ürüne yapılan fahiş zam üzerine iki bakanlığa şikâyette bulundu. Tedarikçiler ise “Talebe yetişemiyoruz, üretim için ham madde sıkıntımız var, maliyetlerimiz arttı” diyor.

KOLONYADA VİRÜS VURGUNU


Bir diğer kuyruk kolonya satıcılarında yaşandı. Pek çok eczanede ve markette kolonyalar hızla tükenirken, çareyi internet sitesinde arayan vatandaşlar yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldı.
Ocak Ayı Başında raf fiyatı 12,5 TL olan bir litre kolonyanın, Mart ayı başında fiyatı 15,90’a çıkarken bu gün ise yaklaşık %300 artış göstererek 45 TL ye ulaştı.
Raflarda ürünlerin kalmamasının ardından internet üzerinden satışına devam edilen kolonyanın satış litre fiyatı 100 TL’ye yükseldi. Vatandaşlar 5 litre bidon kolonya almak için 500 TL ödemek zorunda.

FIRSATÇILARI ŞİKAYET EDİN, LÜTFEN İHTİYACINIZDAN FAZLA ÜRÜN SATIN ALMAYIN


Korona virüs sağlık krizini fırsat bilerek, temel gıda maddeleri, temel sağlık malzemeleri, temel hijyen ve temizlik malzemelerini fahiş fiyatlara satıldığını düşündüğünüz ÜRÜN ve satışı yapan İŞLETMELERİ https://tiss.gtb.gov.tr/ adresinden ya da kaymakamlıklarda bulunan tüketici hakem heyetine şikâyet edin.
Lütfen ihtiyacınızdan fazla temel temizlik maddelerini alıp, diğer vatandaşların ürünlere ulaşmasına engel olmayın. Unutmayın ki korona virüsten korunmak için tek başınıza değil, toplumsal olarak mücadele etmek

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak