Böbrek Taşı Doğal Yöntemlerle Nasıl Düşer?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

BÖBREK TAŞI, TAŞLAR NASIL DÜŞER, DOĞAL TEDAVİSİ
İdrarda bulunan oksalat billurlarının meydana getirdiği böbrek taşları; kum tanesi kadar olabildiği gibi pingpong topu büyüklüğünde de olabilir. Ufak taşlar, böbrekten kolaylıkla çıkabilir. Büyükler işe, böbreklerden mesaneye giderken şiddetli ağrılara sebep olabilirler.

Göğsün yukarı ve ön kısmında, kaburgaların altında, ani ve kıvrandırıcı ağrı hissedilir. Terleme ve kusma da görülebilir. İdrarın rengi bulanık ve bazen de kanlıdır.

1-Böbrek taşlarını düşürmek için aşağıdaki reçetelerden faydalanılır.- Malzeme: Çoban kesesi, Arpa, Su.
Hazırlanışı: 4 bardak kaynak suya; 2 tutam çoban kesesi ve 2 çorba kaşığı arpa konur. 10 dakika beklenip, süzülür. Günde 3 kere, birer çay bardağı içilir. Bu terkip; hem ağrıları keser, hem de Böbrek taşlarının dökülmesine yardımcı olur.

2- Malzeme: Pelin, Bal, Su.
Hazırlanışı: 4 bardak suya, 1 tutam pelin konur. 15 dakika kaynatılıp, süzülür. Günde 3 kere, birer çay bardağı içilir, içerken, 1 tatlı kaşığı süzme bal konur.

3- Malzeme: Sarımsak, Meyan kökü, Bal, Su.
Hazırlanışı: 4 bardak suya; 3 baş sarımsak ve 1 tutam meyan kökü konur. Kaynatılıp, süzülür. Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir. İçilirken, 1 kahve kaşığı bal karıştırılır.

4- Malzeme: Elma kabuğu, Su.
Hazırlanışı: 1 su bardağı kaynak suya; 1 tatlı kaşığı kurutulmuş ve dövülmüş elma kabuğu konur. 20 dakika beklenip, süzülür. Günde 3 kere aynı şekilde hazırlanıp, İçilir.

5- Malzeme: Kendir tohumu, Süt.
Hazırlanışı: 3 bardak çiğ süte; 1 kahve fincanı dövülmüş kendir tohumu konur. Hafif ateşte, 1 bardak kalıncaya kadar kaynatılıp, süzülür. Kahvaltıdan önce içilir. Aynı İşleme, 5 gün devam edilir.

6- Malzeme: Mısır püskülü, Su.
Hazırlanışı: 4 bardak suya; 2 tutam kuru mısır püskülü konur. Kaynatılıp, süzülür. Günde 3 kere, birer çay bardağı içilir.

7- Malzeme: Armut kurusu, Elma kurusu, Su.
Hazırlanışı: 4 bardak suya; 1 kahve fincanı armut kurusu ve 1 kahve fincanı kurutulmuş elma kabuğu konur. Hafif ateşte 20 dakika kaynatılıp, süzülür. Günde 3 kere, birer çay bardağı içilir.

8- Malzeme: Bakla çiçeği, Su.
Hazırlanışı: 4 bardak suya; 1 avuç bakla çiçeği konur. Kaynatılıp, süzülür. Günde 3 kara, birer çay bardağı İçilir.

9- Malzeme: Böğürtlen kökü, Su.
Hazırlanışı: 4 bardak suya; 1 tutam böğürtlen kökü konur. 15 dakika kaynatılıp, süzülür ve soğutulur. Günde 3 kere, birer çay bardağı içilir.

10- Malzeme: Isırganotu, Pelin, Peygamber çiçeği. Su.
Hazırlanışı: 4 bardak suya; 2 tutam ısırganotu, 1 tutam pelin ve 1 çorba kaşığı Peygamber çiçeği konur. Kaynatılıp, süzülür. Günde 3 kere, birer çorba kaşığı içilir.

11- Malzeme: Gliserin, Su.
Hazırlanışı: 1 fincan suya, 1 kahve (kaşığı gliserin konur. Karıştırılıp, İçilir.

12- Malzeme: Bademyağı.
Uygulanışı: Her gün, 1 kahve fincanı acı bademyağı içilir.

13- Malzeme: Karahindiba (Yabanî marul) kökü, Mercimek, Meşe kabuğu, Su.
Hazırlanışı: 4 bardak suya; 25 gram karahindiba kökü, 1 avuç yeşil mercimek, 1 çorba kaşığı (10 gram) meşe kabuğu konur. 20 dakika kaynatılıp, süzülür. Sabah akşam, birer kahve fincanı içilir.

14- Malzeme: Ayrık kökü, Su.
Hazırlanışı: 4 bardak suya; 2 tutam (20 gram) ayrıkkökü konur. 15 dakika kaynatılıp, süzülür. Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir.

15- Malzeme: öküzgözü (Margarit), Su.
Hazırlanışı: 4 bardak suya, 4 tutam (50 gram) öküz gözü çiçeği konur. 30 dakika kaynatılıp, süzülür. Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir.

16- Malzeme: Terementi, Şeker, Su.
Hazırlanışı: 1 su bardağına; 1 tatlı kaşığı toz şeker konur. Eriyinceye kadar karıştırılır. Bu su ile, 1 tatlı kaşığı terementi içilir. Günde 1 kere uygulanır.

17- Malzeme: Ardıç tohumu, Hatmikökü, Kuru üzüm, Su.
Hazırlanışı: 4 bardak suya; 2 çorba kaşığı hatmi kökü ve 4 çorba kaşığı kuru üzüm konur. Kaynatılıp, süzülür. Sabah aç karına, 12 tane ardıç tohumu ile birlikte 1 bardak içilir.

18- Malzeme: Terementi, Ravend (Rhubarbe), Meyan kökü, Altın otu (ipeka), Su.
Hazırlanışı: 1 kahve kaşığı terementi; 1 kahve kaşığının dörtte biri kadar ravend, 1 kahve kaşığının beşte biri kadar tarçın, 1 toplu iğne başı kadar meyan kökü ve 1 toplu iğne başı kadar altın otu karıştırılır. Havanda iyice dövülür. Mercimek büyüklüğünde haplar yapılır. Haftada bir kere, 1 tane yutulur.

19- Malzeme: Bayır turpu.
Hazırlanışı: 1 tane kara bayır turpu, soğuk su ile yıkandıktan sonra rendelenir. Çıkan sudan 1 çay bardağı içilir. Aynı işlem, her gün tekrarlanır.

20- Malzeme: Balık beyni, Hatmi, Su.
Hazırlanışı: 1 tutam hatmi ile 1 balığın beyni karıştırılır. Üzerine, 2 su bardağı su konur. Kaynatılıp, süzülür. Bir kerede içilir.

21- Malzeme: Arpa, Su.
Hazırlanışı: 4 bardak suya; 1 avuç arpa konur. Kaynatılıp, süzülür. Günde 3 kere, birer çay bardağı içilir.

22- Malzeme: Çörek otu, Bal, Su.
Hazırlanışı: 4 bardak suya; 3 çorba kaşığı çörekotu konur. Üzerine 1 çay bardağı süzme bal ilave edilir. Kaynatılıp, süzülür. Günde 3 kere, birer çay bardağı içilir.

23- Malzeme: Kılıçotu (Mille pertuit). Su.
Hazırlanışı: 4 bardak suya, 1 çorba kaşığı kılıçotu konur. Kaynatılıp süzülür. Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir.

24- Malzeme: Maydanoz, Su.
Hazırlanışı: 1 demet maydanoz soğuk su ile yıkanır. Üzerine 4 bardak su konur. Kaynatılıp, süzülür. Günde 3 kere, birer çay bardağı içilir.

25- Malzeme: Limon.
Uygulanışı: Birinci gün, 1 tane, sonra her gün birer tane artırmak şartıyla 7 gün limon yenir.

Alıntı: Ali Tunç-Alternatif Tıp

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak