Bahar Alerjisi Nasıl Geçer?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Mevsimsel geçişler nedeniyle bir çok kişi sıkıntılar yaşamaktadır. Özellikle bahar aylarında meydana gelen alerjiler, alerji olan kişinin hayatını kabusa çevirmektedir.
Bahar alerjisi olan insanlar ne yapmalı? Bahar alerjisi nasıl geçer? Bahar alerjisine çözüm yolları nelerdir? Bahar alerjisi belirtileri nedir ve nasıl geçer?

Uzun, soğuk bir kışın ardından, alerjiniz yoksa, ılık bahar güneşinde dışarıda vakit geçirmekten daha iyi bir şey olamaz.

Bitkiler ilkbaharda büyüyüp çiçek açtıklarında polen de üretirler. Polen alerji semptomlarına neden olabilir. Bitkiler, aynı türün diğer bitkilerini dölleyen küçük polen taneleri salar. Ağaçlardan, yabani otlardan ve çimenlerden gelen polenler rüzgarla taşınacak kadar hafiftir ve çoğu soruna neden olur.

Bir tür polen alerjiniz varsa, çoğu kişinin "saman nezlesi" dediği hastalığınız olabilir. Uzmanlar buna “ mevsimsel alerjik rinit ” diyor.

Bahar Alerjisinin Belirtileri Nelerdir?
 

Polene alerjiniz olduğunda, bağışıklık sisteminiz onu yabancı bir madde olarak görür. Bu, bağışıklık sisteminizin tepki vermesine neden olur. Bu semptomlara neden olabilir:

Kuru ve rüzgarlı günlerde içeride kalın . Dışarı çıkmak için en iyi zaman, havadaki polenlerin temizlenmesine yardımcı olan iyi bir yağmurdan sonradır. Alerjenleri harekete geçiren çim biçme, yabani ot çekme ve diğer bahçe işlerinden kaçının. Dışarıda giydiğiniz kıyafetleri çıkarın ve cildinizden ve saçınızdan polenleri temizlemek için duş alın.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak