Aile Hekimleri Dişe Bakar mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

AİLE HEKİMİ DİŞE BAKAR MI?

Normalde aile hekimleri diş sorunlarına bakmıyorlar. Ancak yeni yürürlüğe girmesi planlanan yasa ile birlikte Aile Diş Hekimliği sistemine de geçiliyor. Yani Aile Hekimliklerinde aile diş hekimleri de olacak

Aile Hekimleri Dişe Bakar mı?
Bu noktada diş ağrısı ya da ağızda şişlik şikayeti ile gelen hastaların ilk muhatabı diş hekimleri olmalıdır. Diş hekimleri gerek aile hekimliklerinde olmayan tıbbi cihazlar gerek aile hekimlerinden diş hastalıkları açısından deneyim fazlalılığı nedeniyle ilk tercih olmalıdır.

Diş hekimi bulamayan ve diş ağrısı şikayeti olan hastalar sağlık ocaklarına gelerek aile hekimlerine muayene olabilirler. Aile hekimleri diş hastalığının durumuna göre gerekli işlem ve yönlendirmeleri yaparak tedavinizi başlatacaktır.

Aile Hekimi Diş Absesi için Antibiyotik Yazabilir mi?
Gel gelelim bu yazımızın yazılış amacına ve siz değerli ziyaretçilerin en sık merak ettiği hususa. Sağlık ocağında aile hekimi diş ve ağız muayenenizi bitirdikten sonra duruma göre size antibiyotik yazabilir. Çoğu zaman yazdığı antibiyotiği belirli gün belirli şartlarda kullandıktan sonra diş hekimine yönlendirme sağlar.

Aile hekimi sağlık ocağında diş için antibiyotik yazabilir.

Ancak aile hekimleri her hasta için antibiyotik yazmak durumunda değildir. Antibiyotik sadece muayene sonucunda yazılması gereken kişilere reçete edilir. Bu açıdan lütfen hekiminizden antibiyotik isteme hususunda ısrarcı olmayınız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak