Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Devlet okullarında öğretmenlik yapmak için diploma harici belgeler gereklidir. Kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenlik için Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS puanı lisans diploması ve öğretmen sağlık raporu gibi gereklilikleri belirler. Öğretmen adayların eğitimci olabilmek için sınavlarını tamamlamaları, lisans derecesi almaları ve temel beceri testlerini geçmeleri gerekir. Adayların ayrıca lisans sonrası sağlık onayı almak için özel bir takım kontrollerden geçmesi son derece önemli ve yeni yönetmeliğe göre zorunlu hale getirilmiştir.
Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlik yapmak isteyenler herhangi bir fiziksel ve ruhsal engeli olmadığını kanıtlayıcı bir belgeye sahip olmalıdır. Bu belge öğretmen sağlık raporu olarak göreve başlamadan önce adaydan talep edilir. Sağlık raporu tam teşekküllü olarak belirtilen hastaneler tarafından hazırlanmaktadır. Bir takım muayeneler sonucu hekimlerden oluşan heyet mesleki açıdan yeterliliği onaylar.
Sözleşmeli öğretmenler için sağlık raporu, sağlık yönetmeliği gereğince talep edilmektedir. Mesleğe başlayacak öğretmen adayı tıbbi muayeneye tabi tutulur ve bu modülde öğretmenin sağlığı yerinde olması girişte dikkate alınır. Öğretmen olabilir raporu sürecinde göz, kulak, dışarıdan görünür engel varsa bunlarla ilgili özellikle araştırmalar yapılarak rapor düzenlenir.
Sağlık raporu hangi bölümlerden alınmalıdır?
Sağlık raporu alacak öğretmen adayı dahiliye bölümü, genel cerrahi bölümü, kulak burun boğaz ve göz hastalıkları nöroloji, ruh ve sinir hastalıkları bölümlerinde muayene olmak zorundadır. Buradan alınan sonuçlar heyet tarafından incelenmektedir.
Heyet raporu için istenilen belgeler nelerdir?
Öğretmen sağlık raporu üniversite hastaneleri ve devlet hastaneleri tarafından verilmektedir. Sağlık ocağı ve aile hekiminden rapor alabilmeniz mümkün değildir. Göreve başlayacak öğretmen adayına ilişkin heyet raporu detayları,