2. Dönem Sonu Okul Öncesi Gelişim Raporu Örnekleri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2022-2023 Eğitim öğretim yılı okul öncesi gelişim raporu örnekleri. Sene sonu için gelişim raporu örnekleri. Okul öncesi gelişim raporu örnekleri. Okul öncesi gelişim raporu. Okul öncesi öğrencileri için gelişim raporu örnekleri.
Bir çocuğun başarılı olabilmesi için, ebeveynler ve öğretmenlerin öğrenmelerini desteklemek üzere birlikte çalışmaları gerekir. Okul öncesi ilerleme raporu, eğitimciler için her çocuğun kilit alanlardaki gelişimini takip etmek ve aileleri çocuklarının öğrenme çıktıları konusunda bilgilendirmek ve meşgul etmek için değerli bir araçtır.
Okul öncesi ilerleme raporlarının faydaları 
Çocuğun temel gelişim alanlarındaki ilerlemesini belgeler. Kapsamlı bir ilerleme raporu, bir çocuğun sosyal-duygusal, dil, bilişsel ve fiziksel becerilerdeki büyümesini ve gelişimini izleyecektir. Toplanan ayrıntılar, herhangi bir öğrenme ve davranış eğiliminin yanı sıra gelişimsel kilometre taşlarındaki gecikmeleri belirlemek için kullanılabilir. 
Ailelerin çocuklarının öğrenimiyle ilgilenmelerine izin verir. İlerleme raporları, ebeveynlere çocukları için bütüncül ev öğrenme ortamları oluşturma konusunda rehberlik eder. Örneğin, bir çocuk dil becerileriyle mücadele ediyorsa, aileler evde dil odaklı ek etkinliklerle destekleyebilir. 
Eğitimciler ve aileler arasındaki işbirliğini teşvik eder. Okul öncesi ilerleme raporları, her çocuğun öğreniminin net bir resmini sunarak hem öğretmenlerin hem de ailelerin çocuğun ilerlemesinden ve başarısını desteklemek için atılması gereken adımlardan haberdar olmasını sağlar. 

BİLİŞSEL ALAN:  Nesne ve varlıkların büyüklüğünü,uzunluğunu,sesini, kokusunu, miktarını ve kullanım amaçlarını söyler, bunlara göre eşleştirir ve gruplar. Mekandaki konumla ilgili yönergeleri uygular.Nesnelerle  örüntü oluşturur. Problem durumlarına çözüm üretir. İleriye doğru birer birer ritmik sayar.Nesne, durum, olaya dikkatini verir.


DİL GELİŞİMİ:  Sesleri ayırt eder. Konuşurken dilbilgisi yapılarını kullanır. Konuşmayı başlatır, sürdürür ve sonlandırır. Konuşmalarında nezaket sözcükleri kullanır. Konuşmak için sırasını bekler. Dinlediklerinde yeni olan sözcükleri fark eder ve sözcüklerin anlamlarını sorar. Duygu, düşünce ve hayallerini söyler.


MOTOR GELİŞİM: Yönergeler doğrultusunda yürür, koşar. Belli bir yükseklikten atlar, iner Engelin üzerinden atlar. Denge gerektiren hareketleri yapar. Nesneleri toplar, kaptan kaba boşaltır, üst üste dizer, takar, ipe vb. dizer. Malzemeleri keser, yapıştırır. Kalemi doğru tutar. Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder.


SOSYAL GELİŞİM: Duygu, düşünce ve hayallerini özgün yollarla ifade eder.  Bir olay ya da durumla ilgili olumsuz duygularını uygun yollarla gösterir. Kendisinin ve başkalarının haklarını korur. Yetişkin yönlendirmesi olmadan bir işe başlar. Başladığı işi zamanında bitirmek için çaba gösterir. Sorumluluklarını yerine getirir. Değişik ortamlardaki kurallara uyar. Sanat eserlerinin değerini fark eder. Grup önünde kendini ifade eder. Başkalarıyla sorunlarını çözer.


ÖZ BAKIM BECERİLERİ: Bedeniyle ilgili temizlik kurallarını uygular. Giysilerini çıkarır, giyer. Okuldaki eşyalarını özenle kullanır. Yiyecek ve içecekleri yeterli miktarda yer/içer.  Öğün zamanlarında yemek yemeye çaba gösterir. Yiyecekleri yerken sağlık ve görgü kurallarına özen gösterir. : Günlük yaşam becerileri için gerekli araç ve gereçleri kullanır Kendini tehlikelerden ve kazalardan korur. Herhangi bir tehlike ve kaza anında yardım ister.  Sağlığını korumak için gerekenleri yapar.


 

www.ailedenOkula.com

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber