Lale Ne Zaman Sulanmalı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Laleleri diktiğinizde sulayın ve her ekim alanını iyice ıslatın. Dikimden sonraki ilk ay haftada bir kez sulayın , ardından ilkbahara kadar bitkileri kendi haline bırakın. İlkbaharda yapraklar göründüğünde tekrar sulamaya başlayın .

İç Mekanda Suda Büyüyen Laleler

Ampul vazonun boynuna sadece kökleri suya değecek şekilde oturmalıdır - su seviyesini ampulün tabanının yaklaşık 1" altında tutun. 4-6 hafta boyunca serin ve karanlık bir yerde saklayın ve ne zaman bir sürgün belirir, lalenin çiçek açacağı parlak, sıcak bir yere gidin.

Lale soğanlarının bakımı nasıl yapılır?

Taze toprak kullanın - birkaç mevsim kullanılmış ve yeniden kullanılmış toprak değil. Ekildiğinde ampulleri sulayın ve kış boyunca nemli tutun. Donmanın meydana geldiği alanlarda bir malç tabakası (2 inç) ile örtün. Hava çok soğuduğunda içeri alın ve kap içerideyken sulamaya devam edin.

Laleler suda ne kadar yaşar?
 

Laleler, tek başlarına veya diğer bahar çiçekleriyle birlikte bir vazoda harika görünürler. Renk kendini göstermeye başladığında kesin; tamamen açılmaya devam edecekler ve yaklaşık 5 gün sürmelidirler . Vazoyu soğuk suyla doldurun. Kesilmiş laleler serin bir odada ve doğrudan güneş ışığından uzakta daha uzun süre dayanır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak