Karpuzun İyi Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Olgun bir karpuz bulmanın başka bir yolu da parmak boğumlarınızla dış kısmına hafifçe vurmaktır . Olgun bir kavun daha derin bir sese sahip olurken, aşırı olgunlaşmış bir kavun daha boş veya düz bir sese sahip olacaktır. Daha donuk, daha boş bir ses, etin yumuşamaya ve bozulmaya başladığı anlamına gelebilir.

Bir karpuzun ne zaman yenilebileceğini nasıl anlarsınız?

Bir yumruk testi yapın. Olgun bir karpuzun kabuğuna elinizle vurduğunuzda kapıya benzer bir ses çıkarmalıdır . Olgunlaşmamış bir kavun daha tiz bir rezonansa sahipken, olgunlaşmış bir kavunun sesi daha çok gümbürtüye benzer.

İyi bir karpuz nasıl olmalı?

Karpuzlar olgunlaştıkça doğal frekansları düşer ve sönümleme de düşer. Bir karpuz aşırı olgunlaşmışsa, sönümleme önemli ölçüde artar ve ona dokunduğunuzda donuk bir gümbürtüyle sonuçlanır. Genelde, dokunduğunuzda içi boş, çınlayan bir ses çıkaran bir kavun seçmek istersiniz .

Karpuzda 2 parmak kuralı nedir?

Nereye giderseniz gidin doğru karpuzu seçmenin basit bir yolu, tam boyutlu karpuzlarda iki parmağınızı kullanmak ve dış kısımdan geçen koyu yeşil çizgilerin dikey olarak iki parmak uzunluğunda olduğundan emin olmaktır .

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak