Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Bunu önlemek için, dondurucudaki buzu yılda bir veya iki kez temizlemelisiniz. Çoğu modern cihaz defrost teknolojisine veya sözde donma önleyici teknolojiye sahip olsa bile , zaman zaman tamamen çözülmeli ve temizlenmelidir. Aşağıdaki püf noktaları, bunu hızlı ve kolay bir şekilde nasıl yapacağınızı gösterir.
1. Hazırlıklar
Yapılacak ilk şey, dondurucuyu tamamen boşaltmaktır. Çıkarılan yiyeceğin bozulmaması için, toplam buz çözme işleminin daha yavaş olması için buzdolabında bırakın. Ayrıca bir termal çanta da kullanabilirsiniz.
2. Dondurucunun fişini çekin
Başlamadan önce cihaz kapatılmalıdır. Bazı cihazlarda, dondurucuyu kapatmak ve buzdolabını çalışır durumda tutmak mümkündür. Bu mümkün değilse, her şeyin fişini çekin. Yiyecekleri serin bir yerde saklayın.
3. Buzu eritin
Hızlı ve kolay bir yol, buzu eritmek için bir kase ve sıcak su kullanmaktır. Önce dondurucunun altını havluyla örtün, ardından üstüne bir kap sıcak su koyun. Kapağı kapatın ve su buharının buzu eritmesini bekleyin. Sıcak suyu soğuduğunda arada bir değiştirin. Havlular da değiştirilmeli veya en azından sıkılmalıdır. Aceleniz varsa, normal bir saç kurutma makinesi ile buz çözme sürecini hızlandırabilirsiniz.
4. Özellikle çıkarılması zor olan buz kalıntısı
Özellikle kalın bir buz tabakası oluşmuşsa, dikkatli ve sabırlı olun. Hasar ve çizikleri önlemek için keskin nesneler kullanmaktan kaçının. Blokları çıkarmak için bir kova ve daha büyük tahta veya plastik kaşık kullanmak en iyisidir.
5. Bölmeyi temizleyin
Dondurucuyu tamamen çözdükten sonra son adıma hazırsınız. Bölgeyi dezenfekte etmek için bir bez veya sünger ve biraz deterjanlı ılık su (sirke veya limon da işe yarar) kullanın.
Son olarak, dondurucuyu tekrar açmadan önce bir havluyla silin. Cihaza bağlı olarak -18 derecelik çalışma sıcaklığına ulaşılması 30 ila 60 dakika sürebilir. Yiyecekleri ancak ideal sıcaklığa ulaşıldıktan sonra yerleştirin.