Çatlak Fayans Değiştirmeden Nasıl Onarılır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Hasarlı Döşemeyi Temizleyin
Fayansı ve çevresini vakumlayın, ardından fayansı bulaşık sabunu ve suyla fırçalayın, çatlaktaki kir, pislik veya kalıntıları gidermeye odaklanın. Alanı iyice kurulayın, ardından tüm yağ ve kirin tamamen çıkarıldığından emin olmak için tuvalet ispirtosu kullanarak bir kez daha temizleyin.

UYARI
Çatlamış bir fayansın etrafını temizlerken çok fazla su kullanmayın çünkü su fayansın içine nüfuz edebilir. Fayans tamir edildikten sonra nem, fayansın altında sıkışıp kalacak ve bu da maliyetli hasara yol açabilecektir.

İki Partili Epoksiyi Karıştırın
Üreticinin talimatlarını izleyerek iki parçalı epoksiyi karıştırın. Birçok iki taraflı epoksi seçeneği için bu işlem, iki parçanın çift taraflı bir şırıngadan veya iki ayrı tüpten karton yüzeye sıkılmasından ve ardından buzlu şeker çubuğu gibi küçük, tek kullanımlık bir öğe kullanılarak karıştırılmasından oluşacaktır.


Epoksiyi Çatlağa Uygulayın
Epoksiyi çatlağa yaymak için başka bir dondurma çubuğu kullanın. Çatlak gerçekten inceyse kürdan daha iyi işe yarayabilir. Çatlağın her iki tarafında yaklaşık 1/8 inçlik bir kaplama ile çatlağı tamamen doldurduğunuzdan emin olun. Epoksiyi karo yüzeyiyle tamamen aynı hizada olacak şekilde düzleştirmeye çalışın.

Seçtiğiniz epoksi türüne bağlı olarak çalışma süresi değişecektir; bu, epoksi kürlenmeye başlamadan önce yalnızca sınırlı bir süreniz olduğu anlamına gelir. Üreticinin talimatlarında belirtilen süre boyunca epoksiyi kurumaya bırakın.


Epoksiyi kontrol edin
Epoksi sertleştikten sonra tamamen sertleştiğinden emin olmak için buzlu şeker çubuğuyla üzerine hafifçe vurun.

Çatlağı Boya
Çatlağı döşemeye uyacak şekilde boyamak için küçük bir boya fırçası kullanın. Fayansınız çok fazla renk çeşitliliğine sahipse, birden fazla boya rengi kullanmak görünümü yeniden yaratmanın en iyi yolu olacaktır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak