İlköğretim Haftası Ne Zaman ?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Her sene okulların açıldığı hafta tüm okullarda ilköğretim haftası kutlanmaktadır. Milyonlarca öğrenci ve öğretmen bu özel haftada çeşitli etkinlikler düzenleyip, okul hayatının ne kadar önemli olduğu bilincine varılması sağlanır. Hayatımızın dönüm noktası okul hayatımızdır. Okul hayatı sayesinde çocuklar tüm akranlarıyla iç içe zaman geçirip, bilgiler öğrenir. 
Bu önemli haftanın yapılış amacı, okul hayatının ne kadar önemli olduğunu göstermek ve okul hayatının önemi vurgulanır.
İlköğretim Haftasında ilköğretimin önemi ve okul, okuma gibi konuların neden ve ne denli önemli olduğu ile ilgili etkinlikler düzenlenir özellikle okula yeni başlayan miniklere okul sevgisi aşılanmaya çalışılır.

İlköğretim Haftasının ne zaman olduğunu anlamak için her yıl Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı eğitim takvimine bakmanız yeterli. Okulların açıldığı ilk hafta İlköğretim Haftasıdır. Unutmayınız ki Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda yürüyebilmek için öncelikle iyi bir eğitim almak ve ülkede ki eğitim seviyesini nitelikli insan sayısının arttırılması gerekmektedir ve bu ancak eğitim ile olur ve eğitimde İlköğretim ile başlamaktadır. Bu sebeple İlköğretim Haftası oldukça önemli bir haftadır.

Ülkemizde zorunlu olan ilköğretim yavrularımızın ilk bilgilerinin aldıkları, dimağlarının genişlediği akranları ile sosyal kaynaşmanın yaşandığı öğretim dönemidir. Çocuklarımızın kişiliklerinin oturmaya başladığı ve hayata dair bilgilerinin önemli bir kısmını edindiği bu yıllar çoğumuzun en güzel yıllarıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak