Öğretmenler Gününde Öğretmenlerin Hediye Alması Yasak mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


24 Kasım öğretmenler gününe çok kısa bir süre kaldı. Öğretmenler günü her sene 24 Kasım tarihinde tüm yurtta kutlanmaktadır. Bu özel günde milyonlarca öğrenci, hayatlarında çok anlamlı bir yerde duran öğretmenleri için, hediyeler almayı adet edinmiştir.
Peki öğretmenlerin 24 Kasım'da hediye almaları yasak mı? Öğretmenler gününde hediye alan öğretmen ceza alır mı?
Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz yıllarda aldığı yeni bir kararla birlikte, öğretmenlerin hediye almasına yasak getirmişti. 
MEB her sene okullara gönderdiği resmi yazıyla birlikte, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin her ne şekilde olursa olsun, okul içinde veya dışında hediye almasının yasak olduğunu bildirmişti.
Öğretmenlerin hediye alması etik açıdan doğru bulunmamaktadır. Öğretmenlerin özellikle maddi değeri yüksek hediyeleri kabul etmesi durumunda, etik ihlali yapmaktadır.

Ülkemizde "Mesleki Etik İlkeleri'ne göre öğretmenler hediye kabul etmemelidir"...

Öğretmenler maddi değeri olmayan ancak sembolik hediyeleri kabul edebilirler. Bu duruma örnek verecek olursak eğer!

Öğrencilerin kendi el emkeleri olan, resimler, maddi değeri olmayan el işçiliği takı tarzları vs. 
 

Anahtar Kelimeler:
Öğretmenler Gününde Öğretmenlerin Hediye Alması Yasak Mı?Öğretmenlerin Hediye Alması Yasak Mı?Öğretmenlerin Hediye Alması Yasak MıÖğretmenler Gününde Öğretmenlerin Hediye Alması Yasak Mıöğretmenin Hediye Alması YasakmıHediye Alan öğretmen Ne Ceza Alıröğretmenler Gününde Hediye Almak YasakmıÖğretmenler Günü Hediyesiöğretmenler Günü Hediyesi Yasakmıöğretmene Hangi Hediyeler Yasaköğretmenlere Hangi Hediye Almak Yasaköğretmene Hediye Vermek Yasakmıöğretmene Hangi Hediyeler Yasaktıröğretmenlere Hediye Yasağı Varmıöğretmenlerin Hediye Alması YasakmıMEMURLARIN HANGİ HEDİYELERİ ALMASI YASAK DEĞİLMemurların Hediye Alması Yasakmıöğretmenlerin Hangi Hediyeleri Almaları Serbestöğretmenlerin Hangi Hediyeleri Almaları YasakSembolik Hediyelere örneklerHangi Hediyeler Semboliktiröğretmene Sembolik Hediye AlınırmıHediye Alan öğretmene Ne Ceza Veriliröğretmenler Gününde Hediye Kabul Eden öğretmene Ne Ceza Verilir24 Kasımda Hediye Vermek Yasakmı24 Kasımda Hediye Almak Yasakmı24 Kasımda Hediye Almaköğretmenler Gününde Hediye Almaköğretmenler Gününde Hediye Vermeköğretmenöğretmenler Günü Hediyesi Nediröğretmenler Günü Için Sembolik HediyeÖğretmen Veliden Hediye Alır Mı?Öğretmen Veliden Hediye Alır MıÖğretmenlere Hediye Alma YasağıÖğretmenler Günü Hediye ÖnerileriÖğretmene Pahalı Hediye Almak Yasakmıöğretmene Ucuz Hediye Almak Yasakmıöğretmene çiçek Almak Yasakmıöğretmene Ne Tür Hediye Almalı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak