Öğretmenler Günü Hediyesi Almak

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenler günü hediyesi adı altında, velilerden kabul edilecek küçük bir çiçekten başkası, asla konunun önem ve anlamına uygun düşemez.
Bunun dışındaki bir hediye uygulaması, kabul etsek de etmesek de hem öğretmenin hem de velinin duygu ve düşüncelerinde bıraktığı tesir bakımından öğretmeni zor durumda bırakacaktır.
Yıllardır önüne geçilmeyen böyle bir uygulamanın yasaklarla ortadan kaldırılabilmesi mümkün görülmemektedir.
Öğretmenin mizacı, güzel bir kutlama sözcüğüne veya küçük bir çiçeğe değil de, türlü türlü hediyelere tamah eden bir hamura sahipse, ne yaparsanız yapın böyle bir uygulamadan kendini uzak tutamayacaktır.
Aynı şekilde, konunun diğer önemli bileşeni olan öğrenci velilerinin, çocuklarının okuldaki gelişimine yardımcı olan öğretmenlerine karşı minnet mi, şükran mı yoksa içinde çok daha farklı niyetlerin gizlendiği bir göz boyama mı olduğuna bir türlü karar veremediğim sözde hediye uygulamasının bir devlet memuru için neyi ifade ettiğini umursamayan, dert etmeyen yaklaşımları son bulmadıkça, yasak ve suç sözcükleri de bir işe yaramayacaktır.
Velhasılıkelam, iyi ya da kötü davranışlar sosyolojik bir gerçeğin ürünü olarak sergilenirler. Yani davranışların toplumda vücut bulma hali çok büyük oranda model alma-olma ile ilişkilidir.
Büyüklerin(?) küçüklere(?) her daim doğru model olabilmesi dileğiyle...

Alıntı: Yıldıray Çamdeviren  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak