Yeni Göreve Başlayan Öğretmen Sınıf Defterini Nasıl Doldurur?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yeni atanan öğretmenler, sınıf defterini nasıl doldurur? Ataması yapılan ve yeni göreve başlayan öğretmenler, sınıf defterini doldururken nelere dikkat etmeli? Sınıf defterine ne yazılır?

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre, ders yılı başlamadan önce işlenecek ders ünitelerinin yıllık planlaması takvime göre şekil alır. 

Yönetmelikte yıllık planlama takvimi bulunmaktadır. Takvime göre sınıf defteri, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında farklı şekilde doldurulmaktadır. 

Sınıf defterinde, ders başlıkları, günlük plan bölümleri, yoklama fişi alanı ve yıllık plan tabloları yer almaktadır.

Defterin içinde ilgili bölümlerin, yani sınıf veya branş öğretmenleri tarafından dikkate alınarak doldurulması gerekmektedir. (sınıf defteri resmi evrak yerine geçmektedir)

 Sınıf öğretmenleri ders işleyişi içinde elde edilen kazanımları sınıf defterine not eder. Branş öğretmenleri ise derste işlenen konuları sınıf defterindeki ilgili bölüme yazar. 

Ayrıca sınıf defterine yazılan bilgiler sayesinde, işlenen ders hakkındaki ünite işleyişleri ve öğretiler bu sayede kontrol edilmiş olmaktadır.

İlerleyen günlerde MEB müfettişleri görevlileri, sınıf defterlerini kontrol ederek, ders kazanımlarına bakar. Bu sayede öğretmenin ders işleme verimini değrelendiriler. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak