Ücretli Öğretmenin Maaşı Asgari Ücretin Altında Olmasın

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İlgili Makama
Yıllardır Türkiye Cumhurriyeti Milli Eğitim Bakanlığına canla başla hizmet ediyoruz. Kadrolu meslektaşlarımızla aynı işi özveriyle yapıyoruz. Ancak onların aldığı ücretin yarısını bile alamıyoruz. Elimizde olmayan sebeplerden okullarımızın tatil olması durumunda zor durumda kalan bizleriz. Tatil durumlarında her zaman maaşı kesinlen ve mağdur olan taraf biz ücretli öğretmenleriz. Azla yetinmeye çalışıyorken kolay işte yapmıyoruz. Atanacağız ümidiyle yıllarca bekledik.

Kimimiz yaşlandı artık ve hiç bir yerde iş bulma ümidi kalmadı. Kimimiz evliyiz. Aile ve evlat sahibiyiz. Bizlerin evladı olmaktan başka hiç bir suçu olmayan yavrularımızın temel ihtiyaçlarını alamıyoruz. Babalık ve annelik vazifelerimizi yerine getiremiyoruz.

Bazılarımızın giyip öğrenci önüne çıkacak ikinci bir elbisesi yok. Öğrencilerimiz bizlerle kıyafetimizden dolayı alay eder oldu. Bu hep böyle mi sürüp gidecek? Eşit işe eşit ücrette neden biz Ücretli Öğretmenler kapsam dışıyız. Kadrolu meslektaşlarımızla yaptığımız iş aynı; ücret ve sosyal haklarımız neden onlara kıyaslanamayacak kadar kısıtlı?

Sayın başkanımız Receb Tayyib Erdoğan, Sayın Milli Eğitim Bakanımız Mahmud Özer, bizlerin emeklerini hiçe saymayacak, ümitlerimizi boşa çıkarmayacak adil bir çözüm bekliyoruz.

Artık asğari ücretin altında değil insan haysiyetine yaraşır bir yaşam standardına kavuşmak istiyoruz. Adalet istiyoruz.Anayasamızın getirdiği Sosyal Devlet ilkesiyle devletimizin bizleri de kucaklamsını istiyoruz. İnsanca yaşamak bizim de hakkımız.

Saygılarımla!…

Kampanyaya Katılmak İçin TIKLAYINIZ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak