Temel Liselerde Görev Yapan Ve İşsiz Kalacak Öğretmenlere Kurslarda Görev Verilecek

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Temel Liselerde Görev Yapan Ve İşsiz Kalan Öğretmenlere Kurslarda Görev Verilecek. Temel liselerin kapatılmasıyla birlikte bu liselerde görev yapan öğretmen arkadaşlar işsiz kalacak. Milli Eğitim Bakanlığı işsiz kalan öğretmenleri kurslarda görevlendirmeyi planlıyor

ÖĞRETMENLERİN DURUMU NE OLACAK?

Temel liselerin müfredata uygun olarak gerekli şartları yerine getimesi halinde anadolu lisesi veya özel liseye dönüştürüleceğini ifade eden Yıldız, söz konusu liselerdeki eğitim görevlileri ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Yıldız, ''Şu an 890 temel lisede 19 bin 333 öğretmen var. Gerekli şartları taşıyan temel liselerin dönüştürülmesi halinde görevlerine aynı yerde devam edebilecekler. Şayet lise dönüştürülmeye uygun değilse, bu öğretmenlerimiz MEB'in öğrencilere sağladığı destekleyici kurslarda görev alabilecek ya da her öğretmen gibi sınav ve atama şartlarıyla kamu okullarımızda görev alacaklar.'' dedi.

HALA KAYIT ALAN KURUMLAR VAR. VELİLER NE YAPMALI?

MEB'in bu konudaki etkin denetimi ve geliştirilen hukuki altyapıya değinen Yıldız, ilgili alanda MEB'den ruhsat almamış tüm kursların, kapatıldığını ve kapatılacağını ifade etti. Yıldız, bu çerçevede şimdiye kadar 730 kaçak kursun kapatıldığını ve 27 milyon 616 bin TL idari para cezası kesildiğini belirtti.

Yıldız bazı kurumların kayıt aldığı konusu ile ilgili, başka bir dönem olmayacak Haziran itibariyle dönüşmeye uygun olan temel liseler dönüştürülecek. Diğerlerinin adı her ne olursa olsun kapatılacak. Bu konuda velilerin mağdur olmamak için, düzenlemeleri ve kararları takip ederek hareket etmesi gerekiyor.'' dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak