Suriyeli öğretmenler imam hatip okullarında görevlendirilecek

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Suriyeli öğretmenler imam hatip okullarında görevlendirilecek. Suriyeli öğretmenler Arapça konuşma becerilerini geliştirmek için İmam Hatip okullarında göreve başlayacak. Suriyeli öğretmenler İmam Hatip Okullarına. Ülkemizde ataması yapılmayan yüzbinlerce öğretmen varken, Suriyeli öğretmenleri tutupta okullarda görevlendirilmesi gerçekten çok üzücü. 

SURİYELİ ÖĞRETMENLER İMAM HATİP OKULLARINA
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Suriyeli öğrencilerin ve eğitimcilerin durumlarıyla ilgili bilgi verdi. Suriyeli öğrencilerin eğitim merkezlerinden kademeli olarak devlet okullarına geçtiğini hatırlatan Yazıcı yaklaşık 78 bin öğrencinin devlet okullarında okuduğunu söyledi.

SURİYELİ EĞİTİMCİLER NE OLACAK?
Bu yıl için İstanbul'da Suriyeli gönüllü öğretmen sayısı 1646, Türkçe, Arapça ve rehberlik branşlarında sözleşmeli olarak görev yapan öğretmen sayısı 170. Geçici Eğitim Merkezlerinde çalışan Suriyeli eğitimcilerden ihtiyaç fazlası olanları ilimizdeki imam hatip ortaokulları ve imam hatip liselerinde okuyan öğrencilerin Arapça konuşma becerilerinin arttırılmasına yönelik olarak bu okullarımızdaki kadrolu Arapça öğretmeninin denetimi ve gözetiminde görevlendirmeyi düşünüyoruz. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Halk Eğitim Merkezleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ile Suriyeli öğrencilerin yoğun olduğu resmi okullarda veli ve öğrenci iş ve işlemlerine yönelik olarak idare ile veliler arasında iletişim sağlamaları, aile-öğrenci ve okul arasında koordine işlerini yapmak üzere okula devam etmeyen örgün öğrenim çağındaki öğrencilerin tespitinde görevlendirilmelerini planlıyoruz.

AA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak