Sözleşmeli Öğretmenlik Sistemi Anlamsız Kılınıyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl gerçekleştirilen öğretmen atamalarında bu şekilde bir İlk Atama Uygulaması'nın devam ettirilmesi ile birlikte ,
Sözleşmeli Öğretmenlik Sistemi’nin anlamsız kılındığının ilanıdır.
Doğu ve Güneydoğu İlleri ile birlikte Batı İlleri'ndeki boş kadroların da İlk Atama Kontenjanı olarak Sözleşmeli Öğretmenler'e açılması durumu ;
Doğu ve Güneydoğu İlleri'ndeki öğretmenlerin İl Dışı Tayin Hakları'nı kullanarak memleketlerine gidebilmeleri önünde herhangi başka bir düzenleme ile geri dönülmesi mümkün olmayan engel bir durum oluşturmaktadır.
Doğu ve Güneydoğu İlleri ile birlikte Batı İlleri'ndeki boş kadroların da İlk Atama Kontenjanı olarak Sözleşmeli Öğretmenler'e açılması durumu karşısında ;
Doğu ve Güneydoğu Anadolu İlleri'nden İl Dışı Tayin Hakları'nı kullanarak memleketlerine gidebilecek olan öğretmenler , elleri ve kolları bağlı hale getirilmiş olunacaktır.
Doğu ve Güneydoğu İlleri ile birlikte Batı İlleri'ndeki boş kadroların da İlk Atama Kontenjanı olarak Sözleşmeli Öğretmenler'e açılması durumu ;
'' kalkınmada birinci derecede öncelikli yöreler '' ifadesinin anlamına uygun olarak Doğu ve Güneydoğu İlleri'ndeki eğitim ve öğretim faaliyetinin stabilitesini sağlayabilmek amacı ile uygulamaya konulan Sözleşmeli Öğretmenlik Sistemi'nin var oluş amacını çökertmiş olmaktadır.
Doğu ve Güneydoğu İlleri ile birlikte Batı İlleri'ndeki boş kadroların da İlk Atama Kontenjanı olarak Sözleşmeli Öğretmenler'e açılması durumu karşısında Sözleşmeli Öğretmenlik Sistemi dahilinde yer alan süre şartının da hiç bir anlamı kalmamaktadır.
Sözleşmeli Öğretmenlik Sistemi dahilinde Batı İlleri'ne İlk Atama kapsamında meydana abes durum da kendisini tam olarak bu şekilde göstermektedir.
Batı İlleri'nden herhangi birinde hizmet statüsü bakımından zorunlu görev yeri sayılmayan bir okulda Sözleşmeli Öğretmen olarak tamamlanması gereken 4 yıllık süreden sonra bir de zorunlu hizmet sayılan bir okuldaki zorunlu hizmet süresinin tamamlanması gerekecektir.
Sözleşmeli Öğretmenlik uygulaması dahilinde Batı İlleri'ne İlk Atama kapsamında gerçekleştirilen atamalar ile '' kalkınmada birinci derecede öncelikli yöreler '' ifadesi ANLAMINI YİTİRMEKTEDİR.
Doğu ve Güneydoğu İlleri'nde öğretmenlik yapmakta iken memleketine ya da memleketine yakın illerden birine gelebilme hayali kuran öğretmenlerin İl Dışı Tayin ile gelebileceği okullar ;
Sözleşmeli Öğretmenlik uygulaması dahilinde Batı illeri'ne İlk Atama kapsamında gerçekleştirilen atamalar ile 4 yıl boyunca ipotek altına alınmış olmaktadır.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak