Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının yol açtığı mağduriyetlere işaret çeken Çakırcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamu hizmetinde kalite, süreklilik ve kapsayıcılığın yanı sıra, kamu görevlilerinin istihdam şekli, çalışma şartları ve mali, sosyal ve özlük hakları da önemlidir. Çocuklarımızı, gençlerimizi, yarınlarımızı yetiştirme çabası içinde olan eğitimcilerin sorunlarına çözüm bulunmalı, beklentileri karşılanmalıdır. Eğitim gibi önemli bir alanda farklı istihdam türlerinin olmaması gerekmektedir. Yıllardır dile getiriyoruz, öğretmenin sözleşmelisi, ücretlisi olmaz diye. Eşinden, çocuklarından ayrı olan eğitim çalışanlarının aile birliği ve iç huzuru sağlanmalı, atamalar kadrolu yapılmalıdır. Sözleşmelilik uygulamasının neden olduğu mağduriyetler artık görülmeli ve farklı uygulama ve istihdam türlerine son verilmelidir.”
Meslek kanunuyla ilgili düzenlemenin gecikmesi çözümün ötelenmesi demektir
Çakırcı, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun da ivedilikle çıkarılması gerektiğini kaydederek, “Öğretmenin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar öğretmenlik mesleğini bütün olarak ele alacak, yöneticilik ve liderlik süreçlerine katılım, bu pozisyonlardaki mali, sosyal ve özlük hakları da içerecek, uluslararası standartlara uygun, öğretmenliğin kariyer mesleği niteliğini dikkate alan, öğretmenin etkinliğini artıracak, itibarını yükseltecek nitelikte bir meslek kanunu eğitimin geleceği açısından ertelenemez bir zorunluluktur. Meslek kanunuyla ilgili düzenlemenin gecikmesi, aynı zamanda mesleğin kanayan yarası öğretmene şiddet sorununun çözümünün de ötelenmesi demektir” ifadelerini kullandı.
İLKSAN, kimlik bunalımı yaşamaktadır
3 Nisan’da yapılacak İLKSAN seçimlerine de değinen Çakırcı, Sandığın iş hayatının, ekonomi dünyasının, tamamlayıcı mesleki emeklilik sisteminin gereklerini yerine getiremediğini vurguladı.
Çakırcı, “300 bine yaklaşan üye sayısı ve toplamda 1,9 milyar liralık varlığıyla İLKSAN, birkaç basit bankacılık işlemi yapan küçük bir işletme gibi hizmet vermektedir. İLKSAN, kimlik bunalımı yaşamaktadır. Sandığın gücünü üretimden alması, ülkemiz için iktisadi ve sosyal katma değer üretmesi ve emekli olan öğretmenlerimize hatırı sayılır miktarda emekli yardımı yapabilecek bir güce kavuşturulması gerekmektedir” diye konuştu.