Sözleşmeli Öğretmenlik Kaldırılacak mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenlerin merakla beklediği öğretmenlik meslek kanunu, TBMM'ye sunuldu. 
İçeriği tam olarak bilinmemekle birlikte akıllara takılan bir çok soru için, yanıt aranıyor.
Öğretmenlik meslek kanunu ilk kez gündeme, 24 Kasım öğretmenler gününde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjde ile gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalarda, sözleşmeli ve kadrolu öğretmen ayrımının ortadan kaldırılacağını açıklamıştı. Ancak öğretmenlik meslek kanununda, "Sözleşmeli öğretmenlik devam edecek,  aday öğretmenlik yeniden şekillenecek"

Öğretmenlik meslek kanunun kamuoyuyla paylaşılan taslak hali, öğretmenlerin çoğunluğunu hayal kırıklığına uğrattı. 
Özellikle meslek kanununun, öğretmenlerden gizlenerek yapılması, öğretmenlerin gerçekten neye ihtiyacının olduğu sorulmadan yapılan meslek kanunu değişikliğinde, içerik olarak tatmin edici konular bulunmamakta. 

Öğretmenlik meslek kanunun 6'ıncı maddesinde yer alan ibare, "aday öğretmenlikte dahil olmak üzere en az 10 yıl hizmeti bulunanlardan, "mesleki gelişimlerine yönelik 180 saatten az olmamak kaydıyla, "Uzman Öğretmenlik Eğitim Programını tamamlamış olmaları istenmekte"

Kanun teklifine bakıldığında, sözleşmeli öğretmenliğe dair bir ifade yer almamakta.  Ayrıca 652 sayılı KHK'daki düzenleme korunduğu için sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılmadan aynen devam edeceğini söyleyebiliriz.

Yani öğretmenlik meslek kanunuyla birlikte, söleşmeli öğretmenlik ve aday öğretmenlikte düzenlemeler yapılacak ancak kaldırılmayacak. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak