Sözleşmeli Öğretmenlerin Başarı Belgeleri İptal

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bu Tarihten Önce Alınan Başarı Belgeleri İptal Edildi
MEB'in öğretmenlere verdiği başarı belgeleri nedeniyle, özellikle sözleşmeli öğretmenler mağduriyet yaşayacak. 
Milli Eğitim Bakanlığı bu sene içinde tüm öğretmenleri, başarı belgesiyle ödüllendirdi. Ücretli öğretmenler haricinde diğer öğretmenler , başarı belgesi aldı.
Ancak başarı belgeleri verilme tarihine göre, bazıları geçersiz sayılacak. 
Sözleşmeli Öğretmenler Mağdur Ediliyor! Sözleşmeli Öğretmenlere 01/01/2022 Öncesi Verilen Başarı Belgeleri İPTAL!

Yukarıda verilen tarih nedeniyle, sözleşmeli öğretmenlerin başarı belgeleri iptal edilip, geçersiz sayılacak. 

Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut ÖZER tarafından birinci dönem sonunda tüm öğretmenlere verilen Başarı Belgeleri öğretmenler tarafından olumlu karşılanmıştır. Ancak bu belgeler beraberinde Sözleşmeli Öğretmenlerin bir mağduriyetini daha ortaya çıkarmıştır. Sözleşmeli Öğretmenlere Başarı Belgesi verilmesi hususu 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme metni içerisinde yer almış ve toplu sözleşmede; “Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilen personele, Milli Eğitim Bakanlığı Personeline Başarı, Üstün Başarı Belgesi ve Ödül Verilmesine Dair Yönerge hükümleri çerçevesinde başarı ve üstün başarı belgesi verilebilir.” ifadelerine yer verilmiştir.

2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme hükümleri 1/1/2022-31/12/2023 tarihleri arasında uygulandığı için sözleşmeli öğretmenlerin bu tarihlerin dışında kalan sürelerde almış oldukları belgelerin geçerli olmadığı yönünde Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü il milli eğitim müdürlüklerine görüş belirtmektedir. @sorogretmenim olarak son günlerde MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen görüş yazılarını sizlerle paylaşıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmenlerin bu mağduriyetleri için bir düzenleme yapmalı aldıkları Başarı ve Üstün Başarı Belgelerini yok saymamalı en azından kadroya geçince geçmişe yönelik bu belgelerin sisteme işlenmesini sağlamalıdır düşüncesindeyiz.

Kaynak: @sorogretmenim

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak