Sözleşmeli Öğretmen İle Kadrolu Öğretmen Arasındaki Ayrımcılık?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Türkiye'nin kanayan yarası haline gelen ataması yapılmayan öğretmenler ve öğretmen açığı. Bu belli başlı sorunlara birde sözleşmeli öğretmen ayrımcılığı eklendi.

Eğer atanıp sözleşmeli öğretmen olarak göreve başladıysanız, kadrolu olarak görev yapan öğretmenlerin sizden biraz daha ayrımcılıkları olduğunu bilmelisiniz.

 Haberimizde kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler arasında yapılan ayrımcılıklardan bir kaçını sizler için paylaşıyoruz

Sözleşmeli öğretmenler eş ve çocuk yardımı alamıyor. Maaşları da daha düşük. Kadrolu bir öğretmen ders başına 15,35 TL alırken, sözleşmeli bir öğretmen ders başına aynı işi yapmasına rağmen 13,19 TL alıyor. Kadrolu öğretmen ile sözleşmeli bir öğretmenin aldığı maaş arasında ise ortalama 200 ile 300 TL arasında fark yaratıyor bu ayrımcılık.
 
Ek ders ücretleri de düşük olan sözleşmeli öğretmenler, idarecilik yapamıyor. Eş, çocuk ya da sağlık durumlarına bakılmaksızın, atandıkları yerde 4 yıl kalmak zorundalar. Üstelik iş güvenceleri bile yok. İhtiyaç kalmadığında direk sözleşmelerine son verilebiliyor.
Dışarıdan eğitim alan yaklaşık 1,5 milyondan fazla öğrenci örgün eğitime geçse, 20 bine yakın köy okulu da açılsa, 150 bin öğretmenin ataması yapılmış olacak. Bu da, atama bekleyen öğretmenlerin yaklaşık 3’de 1’i demek. Ama Milli Eğitim Bakanlığı’nın planında şuan da sadece 20 bin öğretmenin sözleşmeli olarak ataması gündemde.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber