Seçmeli Dersler Norm Durumuna Dahil Edilir mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Seçmeli dersler, norm durumuna dahil ediliyor mu? Seçmeli dersler norm durumuna dahil edilir mi? Seçmeli derslere giren öğretmenlerin, norm kadro durumu nedir? Seçmeli derslere giren öğretmenlerin norm durumu ne olur? Seçmeli derslere giren öğretmenin norm durumuna ilişkin detaylar haberimizde

Seçmeli derslerden öğretmenlik atama ve ders okutma esaslarına göre, bir alanla ilişkilendirilen ( maaş karşılığı okutulacak) dersler norma dahil edilir. Ama zeka oyunları gibi herhangi bir alanla ilişkilendirilemeyen sertifika vb belgelerle herkesin okutabileceği derslerin dahil edilmemesi lazım.

Bu duruma şu şekilde bir örnek verelim: Alanınızla alakalı seçmeli dersler var ise ve siz kendi alanınızla ilgili bir seçmeli derse giriyorsanız eğer,  dahil edilir. Kendi alanınız dışında olanlar ise sadece maaş yükünüz için kullanılmaktadır. 

Bazı okul yöneticilerinin zaman zaman okulundan gitmesini istediği veya kalmasını istediği öğretmenlerin girebileceği seçmeli dersleri değiştirerek o alandaki öğretmen normunu etkileyebilmektedir. Özellikle ortaokullarda seçmeli ders saatinin fazla olması (6 saat) norm kadroyu alt üst etmektedir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber