Rotasyon Detayları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenlere zorunlu yer değiştirme geçtiğimiz yıllarda da gündeme gelmiş(2015 yılı), 8 yıllık hizmet süresi sonrası il içi rotasyon taslak olarak hazırlanmış, gelen tepkiler üzerine taslaktaki hizmet süresi 12 yıla çıkarılmış ve tepkiler devam edince rafa kaldırılmıştı.

İlgili Yönetmelikteki Madde Şöyleydi:

GEÇİCİ MADDE 3 - (1) 48 inci madde hükümleri aynı eğitim kurumunda; 2014-2015 öğretim yılında 12 yıl, 2015-2016 öğretim yılında 11 yıl, 2016-2017 öğretim yılında 10 yıl, 2017-2018 öğretim yılında 9 yıl görev yapan öğretmenler hakkında uygulanır.

2015’te Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı Yusuf Tekin’di. Şimdi ise bakan oldu. Rotasyon, Tekin’in yapmak istediği fakat o dönemde yapamadığı bir uygulama olarak değerlendiriliyor.

Hemen şimdi olmasa da gelecek eğitim öğretim yılından başlamak üzere öğretmenlere rotasyonun getirileceği, sürenin eskisi gibi kademeli veya 8 yıl olacağı, yer değiştirmelerin il içinde(ilçe içi de dahil) olacağı ve rotasyonun hizmet puanı üstünlüğüne göre öğretmenlerden tercih alınarak gerçekleştirileceği tahmin edilmektedir.

Genç öğretmenler başta olmak üzere eğitim camiasının büyük kısmı rotasyon uygulamasını desteklemektedir.

Alıntı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak