Proje Okullarına Öğretmen ve Yönetici Ataması Nasıl Yapılıyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen bu yazılardan sonra İl Milli Eğitim Müdürlükleri kendi illerinde bulunan proje okulları için süreci başlatacaklar.

Proje okullarına öğretmen atama, yönetici görevlendirme ve görev süresi dolanlar ile ilgili yapılacak işlemler İl Milli Eğitimler tarafından resmi yazı ile okullarda duyurulacak. Proje Okullarına Öğretmen Atama/Yönetici Görevlendirme ile İlgili Yapılacak İşlemler bu yazılardan sonra İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından sürdürülecek.


Öğretmen olarak atanacaklarda aranacak genel şartlar
MADDE 8 – (1) Öğretmen olarak atanacaklarda aşağıdaki genel şartlar aranır:
a) Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmak.
b) Adaylık süresi dâhil en az dört yıl öğretmenlik yapmış olmak.
c) Zorunlu çalışma gerektiren yerler dışındaki eğitim kurumuna atanacaklar bakımından, zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış ya da bu yükümlülükten muaf tutulmuş olmak.
ç) Başvurunun son günü itibarıyla, son dört yıl içinde adlî veya idarî soruşturma sonucu aylıktan kesme ya da daha üst ceza almamış olmak veya soruşturma sonucu görev yeri değiştirilmemiş olmak.(1)
d) Proje yürütücüsü genel müdürlük veya eğitim kurumunun bağlı bulunduğu genel müdürlükçe aksi ayrıca kararlaştırılmadıkça atanacağı eğitim kurumunun bulunduğu ilde görev yapıyor olmak.
(2) (Ek:RG-6/7/2018-30470) Mesleki ve teknik eğitim kurumlarının ülke genelinde yaygın olmayan Bakanlıkça belirlenen alanlarına atanacak atölye ve laboratuvar öğretmenleri bakımından, birinci fıkranın (ç) bendi hariç diğer şartlar aranmaz.
Yönetici olarak görevlendirileceklerde aranacak genel şartlar 
MADDE 9 – (1) Yönetici olarak görevlendirileceklerde aşağıdaki genel şartlar aranır:
a) Bakanlık kadrolarında görev yapıyor olmak.
b) Görevlendirileceği eğitim kurumunun türü itibarıyla öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olmak ve görevlendirileceği eğitim kurumunda aylık karşılığı okutabileceği ders bulunmak.
c) Başvurunun son günü itibarıyla, son dört yıl içinde adlî veya idarî soruşturma sonucu aylıktan kesme ya da daha üst ceza almamış olmak veya yöneticilik görevi üzerinden alınmamış olmak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak