Pek mühim öğretmen cümleleri ve bunların aslında iletilmek istenen derin anlamları:

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1. Cümle: Kendini de evde unutsaydın. Derin anlam: Hafızanızı güçlendirmelisiniz, çok önemli bir şey bu, hep lazım olur.

2. Cümle: Sene sonunda ben de seni unutacağım. Derin anlam: İnsanlar bazen hesaplaşmaya gereksinim duyarlar. Bunu şimdiden tecrübe et.

3. Cümle: Ben Ahmet'e sordum, sen Ahmet misin? Derin anlam: Kimlik kayması yaşamayın. Kendiniz olun!

4. Cümle: Komik bir şey varsa söyleyin biz de gülelim. Derin anlam: Birlik ve beraberlik çok önemli bir şeydir. Hepimiz kardeşiz aslında.

5. Cümle: Konuşmak isteyen varsa dışarı çıksın. Derin anlam: Bizler sizin için varız. Amacımız doğru yolu bulmanızda size katkı sağlayabilmek.

6. Cümle: Gece beşik mi salladın? Derin anlam: Hayatınızı düzene sokmalısınız. Beşikle meşikle ne işiniz var? Bunları 30'unuzdan sonra düşünürsünüz. Anı yaşayın.

7. Cümle: Çay, kahve ister misiniz? Derin anlam: Konukseverlik bizlerin en önemli özelliğimizdir. Misafirperver ve dost canlısı olun. Eliniz bol olsun.

8. Cümle: Sana "camdan aşağı atla" deseler atlayacak mısın? Derin anlam: Kışkırtmalara ve yönlendirme çabalarına alet olmayın. Kimsenin sizi kullanmasına müsaade etmeyin.

9. Cümle: Herkes dersi anladı galiba; konuşmalar başladı hemen... Derin anlam: Bilenin susması, cahilin konuşmasından daha hayırsızdır. Biliyorsunuz ve konuşuyorsunuz aferin.

Derleme ve açıklamalar: Ömer Yıldırım (Sosyolog, Öğretmen)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak