Okul İdaresi Norm Fazlası Öğretmeni Görebilir mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okul idaresi norm fazlası öğretmeni görebilir mi? Okul yöneticileri norm fazlası öğretmeni görebilir mi? Okul idaresi norm fazlası olan öğretmenlerin ismini MEBBİS'de görebiliyor mu? 
Okul idaresi norm fazlası öğretmenlerin kimler olduğunu görebilmektedir.
Okul idaresi "kontenjan.meb.gov.tr" internet adresine giriş yaparak, okullarında bulunan norm fazlası öğretmenin isimlerini görebilmektedir.
Norm fazlası olduğunu düşünen öğretmenler, okul idaresinin yardımıyla birlikte, görev yaptıkları okulda norm fazlası olup olmadıklarını öğrenebilirler. 

Öğretmeni Norm Kadrosu Nasıl Belirlenir?

Madde 11- (Değişik : 5.11.2003-2003/6445 B.K.K.) Örgün ve yaygın eğitim okul ve kurumlarında, genel bilgi ve meslek derslerinden haftalık toplam ders yükü;

a)6-3I saate kadar 1,

b)31-42 saate kadar 2,

c)42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 öğretmen norm kadrosu daha verilir.

Ancak, anadolu ve fen lisesi statüsündeki okullar ile mesleki ve teknik eğitim merkezleri, yatılı ilköğretim bölge okulları,(5) özel eğitim okul ve kurumlan hariç,(2) aynı yerleşim merkezinde bulunan okul ve kurumlann branşlar itibariyle öğretmen norm kadrosunun belirlenmesinde; o yerleşim merkezindeki (birden fazla eğitim bölgesi oluşturulmüşsa her bir eğitim bölgesindeki) okul ve kurumların aynı branşlardaki haftalık ders yükü toplamı dikkate alınır. Belirlenen kadroların okul ve kurumlar itibariyle dağıtımı, toplama dahil edilen her bir okul veya kuruma o branştaki ders yükü en fazla olandan başlanılarak her 21 saate bir kadro olacak şekilde yapılır. Bu şekilde yapılacak dağıtımda artan norm kadro, bakiye ders yükü en fazla olan okul veya kuruma verilir. Eğitim bölgeleri oluşturulmamışsa, birden fazla merkez ilçesi bulunan illerdeki her bir ilçe ayrı yerleşim merkezi olarak değerlendirilir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak