Öğretmenlikte Malulen Emekliliği Gerektirecek Hastalıklar?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Hangi hastalık sağlıksız emekliliğe hak kazanır?
Genel olarak şunları yapmanız gerekir: İster fiziksel ister zihinsel bir durumdan kaynaklansın, işinizi yapmaya devam edemeyecek durumda olduğunuzu kanıtlayın. Normal emeklilik yaşından önce işe dönmenizi sağlayacak başka tedavi veya ilaç bulunmadığını gösterin.


Psikoljik rahatsızlıklarda tek seferde emeklilik hakkı verilmez. Onun için de birden fazla r bu rahatsızlığa bağlı istirahat raporu verilir. Bu sürede tedaviye devam edilir. Gerekirse yatış sağlanır. Çıktıktan sonra tekrar rapor verilir ve evde tedaviye devam edilir bu raporlar genelde aylık 3 aylık ve ya 6 aylık olur. Ardından bir süre geri hizmete alınabilir. Tabi bu sürelerde sağlık sorunu da tedavi de devam eder. Ardından, hastalığın tedavi edilemez boyutta olduğu, tekrar düzelemez veyahut çalıştığı meslek için verimli olamaz yada çalışamaz raporunun ardından ya devamlı geri hizmete çekilir ya emekli edilir ya da ikisinden birisi seçenek olarak sunulur. Tabi bu ortalama olacak olan. 

Psikolojik sorunlarda bir hastalık belli düzeye çıkmışsa doktor raporları ile belgelendiğinde hangi meslek olursa olsun görev yapamaz. Bilhassa öğretmenlikte kişi kendini bu durumda görüyorsa hastaya olduğundan daha çok öğrencilerine acımak gerekir.. Psikolojik hastalığın belli başlı belirtileri olması gerekir. .

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak