Öğretmenlik Mesleğinin Tarihsel Rolü ve İtibar Arayışı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Her hafta pazartesi günleri saat 21.00’da canlı olarak Fikir Coğrafyası Youtube kanalında yayınlanan ve Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Abdulbaki Değer ve Özgür Eğitim-Sen Genel Sekreteri Ali Aydın’ın birlikte hazırladıkları A4’te bu hafta Öğretmenlik mesleği konuşuldu.

Bu haftaki programda da “Modernleşmenin Uç beyliğinden İtibar Arayışına: Öğretmen” başlığı ile öğretmen kimliğine ilişkin sıradışı bir sohbet gerçekleşti.

Değer ve Aydın bu programda öğretmen kimliğinin hem erken modern dönemde teşekkülüne hem de tarih içerisindeki serencamına değiniyor.
Öte yandan bir sosyal statü grubu olarak öğretmen mesleğinin neye tekabül ettiğini tartışıyorlar. Öğretmenin sınıfsal aidiyetinin öğretmen için ne türden sınırlılıklar içerdiğini konu ediyorlar. Gerek Cumhuriyetin ilk yıllarında yurt dışından Türkiye’ye davet edilen John Dewey ve A. Kühne’nin hazırlamış oldukları eğitim raporları gerek OECD gibi uluslararası kuruluşların tespitlerini hatırlatıyorlar. Bu arada Türk romanı ve Türk sinemasında öğretmen imgesinin yansımalarını da unutmuyorlar.

A4 ile Abdulbaki Değer ve Ali Aydın eğitim alanına ilişkin alışıldık ezberlerin bildik tekrarların dışına çıkıyorlar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak