Öğretmenlik Kariyer Basamaklarına “ DAVA AÇACAĞIZ” diyenlere aldırmayınız!

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İŞTE HALEP, İŞTE ARŞIN!
Öğretmenlik Kariyer  Basamaklarına “ DAVA AÇACAĞIZ” diyenlere aldırmayınız!
 Şubat 2022’de Öğretmenlik Kariyer Basamaklarını da kapsayan, ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU basına sızdığında caydırıcı bir tepki vermeyip, kanun TBMM’de görüşülürken siyasilerin kararlarına sessiz kalıp bir  müdahalede bulunmayanlar şimdi öğretmenlerin feryatlarını duyunca ortalığı yatıştırmak, öğretmenleri susturmak için, dava açacaklarmış! Şimdiye kadar neredeydiniz?
Öğretmenlerin yaşadığı ve yaşayacağı mağduriyeti gerçekten önlemek isteyenler, “ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU”  TBMM’de görüşülürken siyasi erklerle görüşüp, etkililiğini ve yetkiliğini kullanarak gerçek müdahaleyi yaparlardı ve  ihtiyaçları gidermekten mahrum, sorunları çözmekten uzak bir ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU çıkarılamazdı. 
Toplum üzerinde, öğretmenlere; Uzman Öğretmenlik adı altında Bin tl, Başöğretmenlik adı altında 2 Bin tl zam verildi algısı oluşturulamazdı. Öğretmenler almadıkları ücreti alıyormuş durumuna düşürülemezdi.
Artan hayat pahalılığı karşısında zam alabilmek için öğretmene: ”İşte hendek işte deve, ya aşarsın ya düşersin, baktın olmaz vazgeçersin, zordur almak bizden zamı” misali, Kariyer Basamakları adı altında engeller çıkarılamazdı.  Öğretmen maaşlarına zam yapmamak için, Öğretmenlik Kariyer Basamakları senaryosu yazılamaz ve hayata geçirilme fırsatı bulunamazdı.
Haa.. Dava açar, öğretmenleri; hem neresinden tutsan elinde kalan Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndan hem de öğretmen maaşlarına zam karşılığı şartı olarak konulan Öğretmenlik Kariyer Basamakları senaryosundan kurtarırız, sendikacılık tarihine not düşeriz diyorsanız: 
”İşte Halep, işte arşın, ya aşarsın ya düşersin, baktın olmaz vazgeçersin” işte mahkeme, işte adalet, işte kanun yapıcılar…
Etkili ve yetkili sendikalardan, öğretmenler olarak bekliyoruz.  
Kadriye DEMİREL
Hakkını Arayan Eğitimci

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak