Öğretmenlerin Tüm Öğrenmek İstedikleri 10 Şey

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1. Çocuklarla bütün gün oynamıyorum.
Popüler inanışın aksine, öğretmenler oynamaz! Testler, kesintiler, toplantılar, gözlemler, okul etkinlikleri, devamsızlıklar ve gerekli müfredat miktarı ile öğretmenler, çocuklara hayattaki en önemli şeylerden bazılarını öğretme şansına sahip oluyorlar. Çocuklar girintiye çıktığında, öğretmenler not verme, ders planları, fotokopileri yakalamaya veya zorunlu toplantılarda takılmaya çalışırlar. Oyun zamanı içeride olduğunda, öğretmenler kalabalık kontrol güvenlik görevlilerine dönüşür. Lise öğretmenleri bile girmezler. Ve anaokulu öğretmenleri için, “oynamak” üzerine düşündüğünüz şey, büyük olasılıkla motor kontrol, eleştirel düşünme ya da mantıksal akıl yürütmede bir egzersizdir. Alt çizgi, öğretmenler oynamıyor!

2. Günler, çocuklar ayrıldığında saat 15'de bitmez.

9 ile 5 arasında çalışan herkes öğretmenlerin “kolay var” olduğunu düşünüyor! Öğretmenlerin çocukla aynı programı olduğunu düşünüyorlar. YANLIŞ. Son zil çaldığında ve otobüsler o küçücük insanları aldığında, öğretmenler için bu sadece yarım saatin başlangıcı. İnsanların öğretmenler hakkında görmediği veya fark etmediği pek çok sahne arkasında sorumluluk var. Bu denemeleri, sınavları, sınavları, ödevleri, projeleri, dergileri, çalışma kitaplarını kim sundu? Daha sonra, bu notlardan elde edilen tüm verileri girer, raporlar yazar, ebeveynleri e-postalar ve okuldan sonra çocuklara nasıl yardım edebileceklerini öğrenmek için konuşurlar? Farklı öğrenme ihtiyaçlarına, farklı öğrenme stillerine, farklı kültürel ve aile geçmişlerine sahip 100'lerce öğrencinin ders planlarını kim kişiselleştiriyor? Bu derslerin tüm fotokopilerini kim yapar? Öğrenmek eğlenceli ve verimli ve eğitici yapmak için tüm faaliyetler ve oyunlar ile gelir? Yapılması gereken her şeyin yapıldığından emin olmak için her günün her dakikasını kim haritalandırıyor? Uyu ve yemek de yapmalıyız.

3. Yaz aylarında 2 aylık tatil yapamıyorum.
Yaz tatili öğretmenler için bir tatilden uzaktır. Birincisi, bir çok öğretmen bir ara vermiyor, çünkü yaz okulunu öğretiyorlar. Birçok öğretmen yaz boyunca gelir elde etmek için başka bir iş buluyor. Öğretmenlerin geri kalanı dinlenmek ve yeniden şarj etmek için birkaç hafta sürebilir, ancak yazların çoğu, bir sonraki yıl için yeni ders fikirleri araştırmak, okul malzemeleri almak, öğretmen konferanslarına / seminerlerine katılmak, mesleki gelişim yapmak ve sınıfları dekore etmek için harcanmaktadır. . Pinterest'te aktiviteleri ve kaynakları bulmak için zaman harcaması bile iş olarak değerlendirilebilir. Pek çok insan öğretmenler için “Yaz Tatili” derken, “fazla mesai toplama” diyoruz!

4. Hafta sonlarım bile günler kapalı değildir.

Akşamları ve yaz tatilinden sonra, hafta sonları dinlenmek ve rahatlamak için asla yeterli değildir. Ve ayrıca ebeveynleri olan öğretmenler için, beni başlatmayın! Bir öğretmenin Cumartesi ve Pazar günlerinin çoğunluğu, Pazartesi'den Cuma'ya kadar olan lunapark treni gezintisinden sonra sınıflandırma, ders planları ve hayatlarımızı bir araya getirmenin kaotik bir karışımıdır.


 
5. Gelir vergilerinizden yaşamıyorum.
Şehirdeki tüm polis memurları ve itfaiyecilerin patronu olduğunu mu düşünüyorsun? NASA ya da ordudaki insanlar nasıl? Çünkü vergilerin bunun için para ödüyor! Bahsetmemek gerekirse, öğretmenlerin büyük bir yüzdesi öğretmen maaşlarından zar zor hayatta kalmaktadır. Birçoğumuz masanın üzerine yemek koymak ve ailemizin sırtında kıyafet koymak için 2. ve / veya 3. yarı zamanlı iş arıyoruz. Öyleyse bir dahaki sefere, vergi ödemelerinizle ilgili herhangi bir şeyden bahsetmek, maaşımı ödemek, dilinizi ısırmak, lütfen. Teşekkürler.

6. Öğretim bir düşme mesleği değildir.
İnsanların kaç kez söylediklerini, “Belki de bu işe yaramıyorsa öğretmen olurum” veya “Öğretmen olabilirim, okula gittim,” dedim. zor olabilir! ”veya“ Belki de bırakacağım ve biraz öğreteceğim… ”Cidden? Öğretmen olmak için kaç sene, lisans, sertifika ve ileri profesyonel eğitim aldığınızı biliyor ve her yıl öğretmenlik yapmaya devam ediyor musunuz? Bu “son çare” mesleği değil. Öğretme, diğer tüm meslekleri yaratan meslektir, bunu unutma.

7. İşim, bir sınıfın önünde duran, bir kitaptan okumaya dayanmaz.
Bir öğretmenin işinin sadece bir sınıfın önünde ayakta durduğunu, bir ders kitabından okuduğunu düşünürseniz, okulda büyümeye hiç dikkat etmemiş olmanız veya başka bir gezegende doğmuş olmanız gerekir. Çünkü bu, herhangi birinin ortaya koyduğu öğretmenlik mesleğinin en çirkin tanımıdır. Hiç.

8. Hayır, ben bir bebek bakıcısı ya da bir günlük bakım görevlisi değilim.
Herhangi bir dadı ya da bakım uzmanına karşı herhangi bir suç yoktur. Çocuklara bakmak kolay bir iş değildir, kesinlikle budur. Ama sürpriz, sürpriz, bu sadece bir öğretmenin işinin bir kısmı. Sınıf yönetimi, davranış yönetimi ya da disiplini (buna ne demek istiyorsanız) - baş ağrısına ve aşırı kahve tüketimine en çok katkıda bulunanlardan biri iken, öğretmenlerin her gün karşı karşıya kaldıkları çok önemli sorumluluklardan sadece biri. Biz eğitimcileriz. Bizim sorumluluğumuz, öğrencilere büyümek ve sorumlu insanlar olmak için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri öğretmektir. Bebek bakıcılığı bölümü, her gün uğraştığımız birçok toptan sadece bir tanesi.

9. Öğretim benim işim değil, benim hayatım.
Eğer bir ile sekizinci rakamlardan sonra benim sapmamı yakalamadıysan, belki tekrar tekrar okumalısın. Ya da belki de bir öğretmenin ayakkabısında hiç durmadığın anlaşılması zor bir şey. İçine girip çıkıp, eve gidip, “iş” ten “iş” ten ayrılma ve kişisel hayatımızın tadını çıkarma lüksümüz yok. Belki de bir şekilde bu imkansızlaştırılmış yaşam tarzını gerçekleştirmeyi başaran bazı sıradışı öğretmenler için, bu tamamen doğru değildir. Ama birçoğumuz işe yarayacak, ister sınıfta anormal boyutta bir kâğıt torba olsun, isterse geceleri uykuya dalmaya çalışırken düşüncelerimizde. Birçoğumuz için, öğretim sorumlulukları sosyal yaşamlarımızı ve kaliteli aile zamanımızı bile devralır.


 
10. Öğretim, izlediğiniz filmler ve TV şovları gibi bir şey değildir.
Öğretmenlerin en doğru tasviri, Rock of School of Rock , Dead Poets Society'de Robin Williams veya Boy Meets World'den Bay Feeny değildir . Bir öğretmenin gerçek çaresizliğine derinlemesine dalmak istiyorsanız, en doğru örnek muhtemelen Breaking  Bad'den Bay Heisenberg ( gösteriyi görmemiş olanlar için), pişirme / satışa başlayan bir Hight School öğretmeniyle ilgilidir. Meth kanser aldığında, çünkü öğretmen maaşı tıbbi faturalarını karşılayamaz.). Anlaşılacağı gibi, Hollywood herkese, öğretmen olmanın tüm eğlenceleri ve oyunları, tüm gün çocuklarla takılmayı, rock grupları oluşturmayı ve onlara gerçekten tutkulu olduğumuz şeyleri öğretmeyi ikna ediyor. Gerçek şu ki, onlara gerekli müfredatı öğretmek için neredeyse hiç zamanımız yok. Mevcut eğitim sistemimizde ele almamız gereken tüm testler, toplantılar, idari görevler ve diğer yorucu görevlerle birlikte, öğretmen olmak, filmlerin tasvir etmeye bile yaklaşmadığı konusunda çok fazla özveri, fedakarlık ve çakmak gerektirir.

İşte bu kadar! Bu benim rantım. Devam edebilirdim, ama bazı kağıtlar almam lazım ve belki her şey yolunda giderse bu hafta bir duşa gizlice girmeliyim!

Öğretmenlerin Tüm Görme Özelliklerini Bilmeleri Gereken 10 Şey

Bu makale, New York New York'ta bir öğretmen olan Julie C. tarafından yazılmıştır. 15 yıllık öğretimi boyunca Amerika'da 4 farklı eyalette hem lise hem de ilkokul düzeyinde ders vermiştir. Aldığı herhangi bir boş zamanla, bisikletini yazmayı, boyamayı ve binmeyi seviyor. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak