Öğretmenlerin Tükenmişliği Önlemek için 3 Yol

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmen tükenmişlik kavramı yeni bir şey değildir. Bununla birlikte, öğretmen tükenmişliği ile ilgili tartışmaların  çoğu   mesleğinden hızlı bir şekilde çıkış yapan yeni öğretmenlere odaklanmaktadır . Dış bağlantı  .

Gerçek şu ki, her yıl öğretimden ayrılan yüzbinlerce öğretmenin sadece bir kısmı acemilerdir.  Emekli öğretmenler de, tükenmiş, tükenmişliğe oldukça yatkın Dış bağlantı  . Her yıl, ülkenin deneyimli öğretmenlerinin giderek artan bir yüzdesi  gönüllü olarak sınıftan ayrılıyor Dış bağlantı  .

Mantıklı. Öğretmenlerin her zamankinden daha fazlasını yapmaları beklenir: içeriği öğretmek, sosyal ve duygusal sağlığı desteklemek, teknolojiyi öğrenmek ve entegre etmek, profesyonel en iyi uygulamaları takip etmek, test puanlarını iyileştirmek ve çok daha fazlası. Aynı zamanda, bu çabaların ve hizmet yıllarının tümünün karşılığında, öğretmenler mesleki saygı ve takdir eksikliği hissederler. Dış bağlantı 

Sonuçta, öğretmen tükenmişliği hem karmaşık bir toplumsal hem de kurumsal bir sorun olarak kalmaktadır. Değişen eğitimsel öncelikler ve değişen tutumlar bir gecede gerçekleşmeyecek.

Bununla birlikte, tecrübeli bir öğretmen olarak, kendinizi tükenmişlikten feda etmeden önce kişisel tatminsizlik, stres ve az takdir duygusuyla proaktif olarak mücadele edebileceğiniz çeşitli yollar vardır.

Akranlarınızın Öğretimini Gözleyin
Profesyonel izolasyon, memnuniyetsizlik için bir üreme alanı olabilir. Sınıf kapısını kapatmak ve her yıl aynı eski müfredatı çalıştırmak kolay olabilir.

Kendini kapatmak yerine, diğer öğretmenlerin sınıflarında neler yaptığını gözlemlemek için dışarı çıkın. Aracı farklı bir perspektiften görmek yeni fikirlere ve ilham verici işbirliklerine yol açabilir.

Bazı okul bölgeleri bu tür meslektaşlık profesyonel gelişimini aktif olarak teşvik eder Dış bağlantı  . Diğerlerinde yabancı bir kavramdır. Her şeye rağmen, yapmanız gereken tek şey, sizi serbest dönemlerinizden birinde sınıfa davet etmek isteyen bir öğretmen bulmak. Bu mümkün değilse, bir yönetici ile bir akran gözlemlemek için sınıf kapsama alanı elde etme olasılığını tartışmak.

Bazıları için, akran gözlemlerinin lojistiği çok zor olabilir. Neyse ki, derslerini ve sınıf rutinlerini çevrimiçi yayınlayan çok sayıda öğretmen var. Dış bağlantı  . Sanal akran gözlemleri, ilk elden yeni bir öğrenme ortamı yaşamanın bir alternatifi değildir, ancak teknoloji benzer uçlara hala bir araç sağlayabilir.

Sosyal medya veya e-posta yoluyla sanal konak ile etkileşim kurma şansı varsa yararlanın! Hem kişisel hem de sanal ziyaretlerde, takip tartışmaları genellikle gözlemlerden daha fazla meyve alabilir.

Dijital Profesyonel Öğrenme Ağı Oluşturma (PLN)
Bazen sıraya girecek programlar almak akran işbirliğini zorlaştırır. Diğer zamanlarda, diğer öğretmenlerle yüzleşmeye zorlayan profesyonel engeller vardır.

Neyse ki, profesyonel öğrenme ağınızı okul binanızın sınırlarının ötesine genişletmenin birçok yolu var.

Sosyal medya, diğer öğretmenlerle bağlantı kurmak için harika bir yerdir. Orada profesyonel forumlar Harici bağlantı  , Google Educator grupları Dış bağlantı  ve öğretmen işbirliğine odaklanmış birçok sosyal ağ Dış bağlantı  .

Twitter sohbetleri, çok çeşitli konuları tartışmak için öğretmenlerle bağlantı kurmanın giderek daha popüler bir yoludur. Katılım kolaydır Dış bağlantı  ve tartışmaları özellikle ilgi alanlarına göre hedefleyebilirsiniz. Dış bağlantı  .

Dijital rotaya gitmeyi seçerseniz, pozitif ve üretken topluluklar bulmaya çalışın. Herkesin zaman zaman buharını havaya uçurması ve havaya uçurması gerekse de, tükenme dönemini engellemek için olumsuzluk üzerinde zaman harcayarak zaman harcamamaktadır. Öte yandan, olumlu, tutkulu eğitmenlerle etkileşim kurmak, destekleyici bir destek kaynağı olabilir.

Artan Şeffaflık ile Stresi Azaltın
Öğretmenlerin karşılaştığı en büyük hayal kırıklıklarından biri, uygulamalarını tekrar tekrar haklı göstermeye ve açıklamaya yönelik baskıdır. Deneyimli bir öğretmenin bunalmış ve mikromekanik hissettirmesini kolaylaştıracak ders planları, müfredat haritaları, ebeveyn konferansları, idari değerlendirmeler ve diğer sorular vardır.

Hiç kimse, yılların deneyimi ve başarısından sonra, kendi yetkinliği ve profesyonelliği gibi hissetmekten hoşlanmaz.

Sınıf içi ziyaretleri daha şeffaf hale getirmenin bir yolunu bulmak, ilgili paydaşların bir kısmını körfezde tutmaya yardımcı olabilir. Hatta sorulmadan önce uygulamanızla ilgili soruları yanıtlamaya yardımcı olabilecek uygulamaları hayata geçirin:

Duyurular, politikalar ve çalışma notları ile bir sınıf web sitesi oluşturun (ve güncel tutun!).
Google Classroom gibi dijital bir iş akışı kullanın Harici bağlantı  , tahterevalli Harici bağlantı  veya Edmodo Dış bağlantı  ve öğrencilere, ebeveynlere ve yöneticilere erişim sağlar.
Ebeveynleri, yöneticileri ve diğer öğretmenleri düzenli olarak odanıza davet edin.
Not defterinizi ve notlandırma politikalarınızı güncel tutun.
Telefon görüşmeleri, ev notları ve / veya düzenli haber bültenleriyle paydaşlarla düzenli internet bağlantısı kurmayın.
Bu adımlar, kurulması ve sürdürülmesi için çalışma gerektirir, ancak ön çaba, daha sonra stresli etkileşimlerin yayılmasına (ve hatta tamamen önlenmesine) yardımcı olabilir. Proaktif olmak reaktif olmaktan daha kolaydır!

Öğretmen tükenmişliği, gerçek sonuçlarla gerçek bir problemdir. Emektar öğretmenler mesleği bıraktığında, deneyimlerini ve uzmanlıklarını onlarla birlikte alırlar. Mesleğinizde başkalarıyla bağlantı kurarak ve stres ve hayal kırıklığı duyguları potansiyelini en aza indirerek, bu hikayeyi hikayenizden uzak tutun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak