Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Görevlerimizi yerine getirirken yönetmeliklere ve bürokrasiye uymanın yanı sıra, bugünün öğretim ortamının zorlukları için kendimizi koşullara uygun hale getirmek zorundayız. Bu genellikle keşke daha fazla enerji, belki daha rahat bir ayakkabı ve olumlu bir tutum geliştirmek kadar basit değil çoğu zaman.
Akademik bilginin yanı sıra, her başarılı öğretmenin, normlarını korumak için kullandığı 10 “süper güç” vardır. Biraz gülümseyerek, biraz da düşünerek okuyalım…
1. X-Işını Gücü
Öğrencilerinin mümkün olan en az çabayla ortaya koydukları yaratıcı beyaz yalanlarını “görmek” için bu güç gereklidir.
“ Birisi kitabımı çaldı, bu yüzden ödevi yapmadım. ”
“ Denemenin bugün için olduğunu bilmiyordum! ”
“ Üzgünüm; Bir daha olmayacak. ”
2. Maaşı Esnetme Gücü
Her yıl ülkemizde yaşam maliyeti artar. Birçok şirket yıllık artış oranına sebep olarak bunu açıklarken, artan masraflarla, öğretmenlere ücret artışları ters orantılı gelişir. Yine de, öğretmenler bu güç sayesinde duruma adapte olur.
3. Şifa Gücü
Zedelenmiş egoları ve öğretmenlere karşı olan ön yargılarıyla onları incitmek isteyenlere karşı, karşılıklı en az hasara sebep olacak şekilde durumu iyileştirme gücüne sahip olması gerektiğini bilir.
4. Kalkan Gücü
İş ortamındaki olumsuzluklar, aile problemleri, sınıf kaosu, ders materyallerindeki aksilikler gibi enerjilerini emmeye çalışan rahatsızlık veren sorunlara karşı korunma kalkanları vardır.
5. İkna Gücü
Günümüzde sorumluluğu olsun olmasın ders çalışmayı ya da ona sunulan etkinlikleri yapma konusunda direnç gösteren öğrenciyi, karşısındakini etkileme yeteneğini kullanarak ikna etmeye çalışır. Çoğu zaman, onların yararına olduğunu hatırlatmak için küçük bir sebebe ihtiyaçları vardır; lise ve üniversiteyi bitirdik ve aynı şeyi başarmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz!
6. Azim Gücü
Yüksek binaların üzerinden atlamak için değil, görevlerini layıkıyla yerine getirmek, bir dizi idari, ebeveynsel ve sistemsel engelleri aşmak için.
7. Yıldırım Hızı Gücü
Daha fazla işi kısa zamanda nasıl tamamlayabilirler? Sınıf yönetiminden, disiplin sorunlarının ele alınmasına, velilerle telefon görüşmelerine, not defterlerine… Ve çoğunun öğle yemeği arası yoktur bunları yapabilmek için.
8. Aşılmaz Cesaretin Gücü
Daha iyi nasıl öğretebilirim endişesi yaşarken, alınan tehditler, iş belirsizliği, bütçe kesintileri, saldırgan ebeveynler, kurumdaki mobbinglerin sözü bile edilmez… Buna rağmen cesaret ile ilerlemeye devam eder.
9. Sabır Gücü
4 -18 yaşındaki istekli, isteksiz, çocuklarla dolu bir sınıfla çalışmak kolay değildir buna rağmen öğretmeyi başarabilirler.
10. Görünmezlik Gücü
Eve vardığında, kulaklar sağır, ayaklar yorgun düşer fakat iş bitmez, özel hayatlarının dışında öğrencileri için hazırlayacakları materyaller, okunması gereken yazılı kâğıtları beklemektedir. Katılmaları gereken hafta sonu etkinlikleri, şube, veli, zümre, kurul toplantılarını da ekleyelim… Bunun için ertesi güne yakıt ikmali şarttır. Herkesin beklentisine cevap vermeye çalışırken, kimseler bu kadar emeği görmez…
Özetle; Eğitim sistemine, müfredata, kötü fiziki koşullara, yönetime, evinin konforlu alanından çıkıp gelmiş prenslerin, prenseslerin daha fazlasını beklediği ilgiye ve gündüz kuşağında çocuğuna üstün zekâlı tanısı koyup, akşam kuşağında etkin zaman aktivitesi olarak çocuğuyla beraber izlediği TV programlarını göz ardı edip, “kitap okumuyor, ders çalışmıyor” diye yakınan veliye rağmen, gelecek nesillerimizi şekillendirirler.
İçindeki süper kahramanı hiç yitirmeyen öğretmenlerimize saygı ve minnetle…
Bir gün değil her gün kıymetlerinin bilinmesi dileğimizle.
Kaynak: http://www.teachhub.com/top-10-teacher-super-powers
Matematiksel