Öğretmenlerin kırması gereken üç kural

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Birkaç yıl önce, sahip olduğum bir kitabı tespit ettiğimde, tatil öncesi heyecan dolu Manchester Havaalanı'nda akıllıca konumlandırılmış kitap raflarını inceliyordum. Richard Templar'ın The Break to the Rules,  iç isyancılarıma (evet, çocuklar, kurallarımızı da kırdık), tatile gittiğimde her seferinde hayat değiştiren bir epiphany yaratma ihtiyacımın yanı sıra temyize başvurdu.

Bu yüzden, önceki çalışmalarından hiç birini okumadım ve "kuralları" bilmediğim gerçeğine rağmen, gittim, el altında kitap.   

Eğitimciler olarak, kurallar bize destek, rahatlık ve güvenlik sunabilir, ama aynı zamanda bizi hapsedebilirler, bu yüzden neyi hevesle takip etmeyi seçtiğimiz konusunda seçici olmak zorundayız.

Tatil sırasında hayatımı değiştiren epifaniyi hiç yaşamamış olsam da, kitap sıkı bir favori olarak kaldı. Öyleyse, burada en çok Templar'ın kurallara aykırı olan ve kırılmayı hak eden kurallardan üçü.

Kırılma kuralı: 'Başarı çok para kazanmanın iyi bir işidir'
Şununla değiştirin: 'Başarı, söylediğiniz şeydir'
Çoğu işte olduğu gibi, kariyer basamaklarını yükseltmeye devam etmek için öğretimde belli bir baskı vardır - ard arda bir terfi. Ve bu da gayet güzel, hatta faydalı ... eğer istediğin buysa. Sadece istediğin şeyin olduğundan emin ol. sadece bunu düşünmüyorsun çünkü düşünmen gerektiğini düşünüyorsun.

Toplumun beklentilerini bir kenara koyun ve başarının sizin için ne anlama geldiğini tanımlayın. Bir rol değişikliği düşünürken, kendinize bu durumun sizi ideal durumunuza ya da daha uzaklara getirip getirmeyeceğini sorun. 

Kırılma kuralı: 'Gün içinde yeterli saat yok'
Şununla değiştirin: 'Sınırlamalarınızı bilin.'
İşiniz ve ev hayatınız aralıksız bir yapılacaklar listesi ve işlerin hayaletleri hayaleti tarafından perili ise, o zaman liste yapma yeniden düşünmek için zamanı. Öğretmen olarak hepimiz günün daha fazla saatinin olmasını diliyoruz, ama yok.

Peki cevap nedir? Başkalarına ve kendinize hayır demeyi öğrenin.

Esasen, bir günde neler yapabileceğiniz konusunda gerçekçi olmanız gerekir. "Ana" listesine bakmak için günlük ritüeli yapın: o gün için sadece birkaç erişilebilir öncelikli görev seçin ve günün geri kalanı için baktığınız sadece bu mini listesindeki görevler olsun. Büyük ihtimalle daha fazlasını elde edersiniz ya da en azından daha az bunalmış hissedersiniz.

Kırılma kuralı: 'İş önce gelir'
Şununla değiştirin: 'Kariyeriniz için hayatınızı yanlış yapmayın'
Bunu gerçekten geçmişte karıştırdım; Yıllarca, her şeyden ve hayatımdaki herkesden "işi" koydum.

Sonra bir gün birisi bana bir soru sordu: “Ne yapmayı seviyorsun?” Ve ben tamamen ve tamamen güldüm. Benim kimliğim, kariyerimdeki kariyerime bu kadar sarılmıştı ki, işimin dışında yapmaktan zevk aldığım tek bir şeyi hatırlayamadım.

Ne olduğumda şok oldum, jiu-jitsu'yu bir hobi olarak ele aldım - inanılmaz derecede eğlenceli, inanılmaz derecede zorlayıcı ve kesinlikle öğretim gibi bir şey. Bu, kim olduğumu, evrakların altında yeniden inşa etmenin birçok adımıydı.

Sıkı çalışmanın ve iddialı olmanın yanlış bir yanı yok, ama uyarılırsınız - eğer yaptığınız her şey varsa, hepsi siz olursunuz.

Jo Steer, SEND müdahaleleri ve refah stratejilerinin öğretmeni ve deneyimli lideridir.

Kaynak: https://www.tes.com/news/three-rules-teachers-need-break

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak