Öğretmenlerin İsteğe Bağlı Yer Değiştirmelerinde Süre Şartı Nedir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenlerin yer değişikliğinde istenen süre şartı ne demektir? Yer değişikliği için kaç yıllık çalışma süresi yapılmalıdır? İller arası yer değişikliği yapmak isteyen öğretmenler bağlı bulundukları yerde 3 yıllık çalışma süresini tamamlamış olması istenmektedir. 

Yer değişikliği yapmak isteyen öğretmenler yer değiştirme yapılacak olan yılın 30 Eylül tarihi itibarıyla görev yaptıkları ilde üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecekler.

Yer değişikliği yapmak isteyen öğretmenler üç yıllık çalışma süresinin hesabında ise iller arasında yer değiştirecekler bakımından bulunduğu ilde fiilen öğretmen veya ikinci görev kapsamında eğitim kurumu yöneticisi olarak geçirilen süreler MEB tarafından dikkate alınacaktır

İkinci görev kapsamında yönetici olarak görev yapmakta iken öğretmenliğe atanmak isteyenler ile ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenlerin isteğe bağlı yer değiştirmelerinde süre şartı aranmaz.

Yer değişikliği talebinde bulunan öğretmenler görev yerleri eğitim kurumunun kapanması, norm kadro değişikliği, hizmetin gereği ve benzeri çeşitli nedenlerle istekleri doğrultusunda veya resen değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumunda veya ilde çalışılması gereken sürenin hesabında, daha önceki eğitim kurumlarında veya ilde geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilecektir

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak