Öğretmenlerin her zaman kendilerine sorması gereken sorular

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenler her zaman kendilerine bu 6 soruyu mutlaka kendilerine sormalıdır. Öğretmenlik mesleği şakaya gelmez. Unutmayın ki öğretmenler geleceğimizi inşa eden eğitim neferleridir

1. Bu yıl ne gibi başarılar elde ettim?

Daha iyi gitmesini isteyeceğiniz ve henüz bitirmediğiniz işlere odaklanmanız kolaydır fakat yıl boyunca kesinlikle çok iyi işler de başardınız. Çok iyi bir ders, eğlenceli bir sınıf, öğrencilerle iletişim veya öğrencilerle daha iyiye gitmiş ilişkiler. Kendinizi bu yıl iyi giden şeyleri onları başarısızlık veya şüpheli durumlar olarak görmeden düşünmeye zorlayın.

2. Alanımda kendimi nasıl geliştirdim?

Öğrencilerimize sürekli büyümeyi, gelişmeyi, öğrenmeyi ve değişmeyi öğrettiğimiz gibi öğretmenler olarak biz de bunları uygulamalıyız. Biz de profesyoneller öğretmenler ve insanlar olarak gelişime devam etmekteyiz. Okulun son dört ayında hangi konuda daha iyiye gittin? Belki zor anlarda sınıfını nasıl yönetebileceğini öğrendin. Belki de ders planlama yeteneğini geliştirdin. Sürekli gelişmeyi içeren bir zihniyeti benimsemelisin. Geçmişe bak ve kendini nasıl geliştirdiğini anlamaya çalış ve ilerlemek için ne gibi adımlar atacağını düşün.

3. Bu dönem şimdiye kadarki en iyi anı neydi , ve böyle anları arttırmak için ne yapabilirim?

Önemli anlarla dolu birçok günü kapsayan dört ay. En iyileri hangileriydi? Öğrenciyle değerli bir an mı, sınıfınızın yeni bir şeyi anladığı gün mü , sınıf içinde eğlenceli bir anı mı ya da meslektaşlarınla iyi bir toplantı mı? En iyi anların hangileriydi ve yılın devamında bunları arttırmak için nasıl çalışabilirsin? Senin için, meslektaşların ve öğrencilerin için okul kültürünü geliştirmek için nasıl çalışabilirsin?

4. Ben kişisel olarak okul misyonunu ve meslektaşlarımı nasıl destekliyorum?

Öğretmenler o kadar yoğundur ki bazen kendi iş yükümüzden başka bir şey düşünemeyebiliriz. Ama gerçek şu ki bunların hepsinde beraberiz. Öğretmenler öğrencilerin tecrübesini arttırmak için birbirini desteklemeli ve birlikte çalışmalıdır. Geçen birkaç ayda meslektaşlarını ve okulunu nasıl destekledin? İleride nasıl katkı sağlayabilirsin?

5. Her hafta kendim için ne yaptım ve neye ihtiyacım var?

Öz bakım çoğu zaman öğretmenler için bir seçenek değildir. Kendimizi işimize sürekli bu kadar fazla verebilmek için kendi akıl, vücut ve ruh sağlığımıza da önem vermeliyiz. Sağlığımıza dikkat etmemiz gerekmektedir ders planları ve not verme bir yere kaçmıyor.

Geçmişe bak ve her hafta hayatına ne gibi sağlıklı alışkanlıklar kazandığını değerlendir. Yeteri kadar uyuyabiliyor musun? Sağlıklı yeme alışkanlıklarını sürdürüyor musun? Güçlü bir iş ve hayat dengesiyle mi yaşıyorsun? Arkadaşlarınla sosyalleşiyor musun? Şimdi kafanı kaldır ve hangi noktalarda öz bakım alışkanlıklarını geliştirmeye ihtiyacın var bunu tespit et.

6. İletişim konusunda nasılım?

Okul çalışanlarının karşılaştığı birçok hayal kırıklığının temelinde iletişim problemleri vardır. Bu topluluktaki insanlara ihtiyaçlarını ve eylemlerini nasıl anlattığını kendine sor. Kendini iyi bir şekilde ifade ediyor musun? İnsanlara bilgi veriyor musun? İhtiyaç olduğunda sorular soruyor musun? Olumsuzluktan ve dedikodudan kaçınıyor musun? Önümüzdeki birkaç ayda okulunun daha iyi iletişim kurmasını nasıl sağlayabilirsin? İletişim iki taraflı olmasına rağmen sen kendini değiştirdiğinde yaptığın o küçük seçimler bütün iletişimi değiştirebilir.

Kaynak: http://www.yusufziyaguldere.com/ogretmenlerin-kendilerine-sormasi-gereken-6-soru/?fbclid=IwAR3L_RcWwNfWq4lvIq-u_bGfeO-0oK7IWCOwNRGGkHJsPQR9Fck4rSrrC-U
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak