Öğretmenlerin Her Gün Kullandıkları Yaygın Kelimeler

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Tıpkı her meslekte olduğu gibi, eğitimin belirli eğitim kurumlarına atıfta bulunurken kullandığı bir liste veya kelime grubu vardır. Bu moda sözcükler eğitim toplumunda özgürce ve sıklıkla kullanılmaktadır. İster deneyimli bir öğretmen olun ister yeni başlıyor olun, en son eğitim jargonunu takip etmek çok önemlidir. Bu kelimeleri, anlamlarını ve bunları sınıfınızda nasıl uygulayacağınızı inceleyin.

Elleri kaldırılmış bir sınıfta çocuklar
 

Ortak Çekirdek Eyalet Standartları, okul yılı boyunca öğrencilerin neler öğrenmeleri beklendiğine dair net ve tutarlı bir anlayış sağlayan bir dizi öğrenme standardıdır. Standartlar, öğretmenlere, öğrencilerin gelecekteki başarıya hazırlanabilmeleri için öğrencilerin ihtiyaç duydukları bilgi ve becerilere ilişkin bir kılavuz sağlamak üzere tasarlanmıştır.  


Sınıfta blokları istifleyen öğrenciler
İşbirlikli öğrenme, sınıf öğretmenlerinin ortak bir hedefe ulaşmak için küçük gruplar halinde çalışmalarını sağlayarak öğrencilerinin bilgiyi daha hızlı işlemelerine yardımcı olmak için kullandıkları bir öğretme stratejisidir. Gruptaki her üye, verilen bilgileri öğrenmekten ve ayrıca grup arkadaşlarının da bilgileri öğrenmesine yardımcı olmaktan sorumludur.


Bloom Taksonomisi, öğretmenlerin öğrencilerini öğrenme sürecinde yönlendirmek için kullandıkları bir dizi öğrenme hedefini ifade eder. Öğrenciler bir konu veya kavramla tanıştırıldığında, öğretmen öğrencilerin karmaşık problemleri yanıtlamalarına veya çözmelerine yardımcı olmak için üst düzey düşünme becerilerini (Bloom Taksonomisi) kullanır. Bloom Taksonomisinin altı seviyesi vardır: hatırlama, anlama, uygulama, analiz etme, değerlendirme ve yaratma.


Cevabı eninde sonunda doğru alacağız
Öğretim iskelesi, bir öğretmenin bir öğrenciye yeni bir beceri veya kavram tanıtıldığında bir öğrenciye verdiği desteği ifade eder. Öğretmen, öğrenmek üzere oldukları konuyla ilgili ön bilgileri motive etmek ve etkinleştirmek için bir iskele stratejisi kullanır. Örneğin, bir öğretmen öğrencilere sorular sorar, tahminlerde bulunmalarını ister, bir grafik düzenleyici oluşturur , model oluşturur veya önceki bilgileri etkinleştirmeye yardımcı olacak bir deney sunar.

Öğretmen öğrencilere yardım ediyor
Rehberli okuma, bir öğretmenin öğrencilerin harika okuyucular olmalarına yardımcı olmak için kullandığı bir stratejidir. Öğretmenin rolü, küçük bir öğrenci grubuna, okumada başarılı olmalarına rehberlik edecek çeşitli okuma stratejileri kullanarak destek sağlamaktır. Bu strateji esas olarak ilk sınıflarla ilişkilidir, ancak tüm sınıf seviyelerine uyarlanabilir.

Sınıftaki gençler şakacı davranıyor
Beyin molası, sınıf eğitimi sırasında düzenli aralıklarla alınan kısa bir zihinsel moladır. Beyin kırılmaları genellikle beş dakika ile sınırlıdır ve en iyi fiziksel aktiviteleri içerdiklerinde işe yarar. Beyin kırılması yeni bir şey değil. Öğretmenler bunları yıllardır sınıflarına dahil ettiler. Öğretmenler, öğrencilerin düşünmesini hızlandırmak için bunları dersler ve aktiviteler arasında kullanırlar.

Yazmanın Altı Özelliği
 

Yazmanın altı özelliği, kaliteli yazmayı tanımlayan altı temel özelliğe sahiptir. Bunlar: Fikirler - ana mesaj; Organizasyon - yapı; Ses - kişisel ton; Kelime Seçimi - anlamı iletin; Cümle Akıcılığı - ritim; ve Konvansiyonlar - mekanik. Bu sistematik yaklaşım, öğrencilere her seferinde bir bölüm yazmaya bakmayı öğretir. Yazarlar kendi çalışmalarına karşı daha eleştirel olmayı öğrenirler ve bu onların iyileştirme yapmalarına da yardımcı olur.

Duyabileceğiniz diğer yaygın eğitici kelimeler şunlardır: öğrenci katılımı, üst düzey düşünme, Günlük 5, günlük matematik, ortak çekirdek hizalı, eleştirel düşünme, portföy değerlendirmesi, uygulamalı, çoklu zeka, keşif öğrenme, dengeli okuma, IEP, yığın oluşturma , farklılaştırılmış öğretim, doğrudan öğretim, tümdengelimli düşünme, dışsal motivasyon, biçimlendirici değerlendirme, dahil etme, bireyselleştirilmiş öğretim, sorgulamaya dayalı öğrenme, öğrenme stilleri, anaakımlaştırma, manipülatif, okuryazarlık, yaşam boyu öğrenme, esnek gruplama

Alıntı: https://www.thoughtco.com/buzzwords-in-education-2081955

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak